Szép eredmények a zárónapon

Akadtak kiváló búcsúfellépések is

- Huszti György írása, Király Levente helyszíni beszámolója alapján -

Véget vetettek a zenének és hazajönnek a legények.
Ma a harmadik, zárónappal véget ért a Szlovén Junior Open. Jaczkovics Emma és Koharek Anna (Csikós Gábor golftanítványai) csodálatos U14-es kettős győzelméről már korábban beszámoltunk. Most akkor jöjjenek hát a fiatal legények is. Egészen kimagasló eredmények is születtek vasárnap a ljubljanai Arborétum golfpályán, ahol fiaink a fehér, míg lányaink a kék elütőről próbálták (inkább több, mint kevesebb sikerrel) leküzdeni a szlovén, alpesi típusú pálya igencsak szűk, bár cserébe nem hosszú szakaszait.

A mai nap legjobb magyar eredményét Bertényi “Bumi” Bence tudhatja magáénak. Mínusz egyet játszott a fiatal magyar játékos, 3 Bogey és 4 Birdie kombinációban. Eredményének értékét tovább emeli, hogy az utolsó szakaszra érkezve a mínuszos score elérése érdekében bevállalt - és milyen jól tette - egy “karrier hármas fa” ütést, amely be is jött. Bumi mínusz kettőben fordult és ott akkor még volt rá némi esély, hogy az élen állók betlizése esetén megszerezheti az overall második helyet, amely a világranglistára történő felkerülést jelenthette volna a fiatal versenyzőnek, de azután a realitás győzött. Bertényi Bence végül overall (U18) T4. helyen végzett, amely kimagasló, talán nem is várt  eredmény  az igencsak fiatal tehetség számára.

Kötél Bencének ma nem jött ki a lépés, plusz nyolcat játszott, amellyel semmiképpen sem lehet elégedett. Talán ez sem túl reális, mintahogy az első napi -1 sem biztos hogy az volt, azok a labdák amelyek akkor jó felé pattantak a fáról, azok ma rendre rossz helyre pattantak, de a golf már csak egy ilyen sport.

A magyar fiúk közül a harmadik legjobb helyen ifj. Sárközi Richárd végzett, aki ma egészen szenzációs Even Par-t játszott, amellyel jócskán lejjebb faragta, eddig sem túl magas hendikep-jét. Ricsi ma a teljes mezőny ötödik legjobb score-ját hozta, amelyhez többek között az ötös, Par5 szakaszon elért csoda eagle-je is sokat hozzá tett. Fülöp Gergő a tegnapi plusz három után, talán a mai plusz héttel sem kell, hogy elégedetlenkedjen. Závaczki Bálint egy kicsit visszatalálva a “régi” Bálinthoz az első két napi Tőle gyengébb teljesítményt követően ma egy gyönyörű plusz eggyel búcsúzott a szlovén fővárostól. A fiatal Somogyi Bence az első két napi “betlit” követően a mai plusz néggyel (fehér elütőről) mindenképpen büszkélkedhet. Bence ezzel meg is érkezett az U14 kategória ötödik helyére. Kemény Kevin és Horváth Ákos egyaránt +10 eredménnyel zárta a nemzetközi megmérettetést.

Az overall férfi mezőny győzelmét végül Kristjan Vojtek Burkelca szerezte meg, három nap után 213-al a szinte végig vezető Vid Joze Potocar (215) előtt, aki a végére nem bírta azt a nyomást, amelyet vetélytársa a mai mínusz hármával helyezett rá. Jól példázza a nyomás rossz kezelését az utolsó szakasz is, ahol Potocar előbb egy bődületes rossz drive-ot produkálva vízbe ütőtt (előtte végignézve ellenfele tökéletes kezdőütését), majd drop után 160-ról hetes vassal a green mögötti OBI-ban kötött ki. A “vicc” az, hogy még így is Bogey-t játszott a rövid Par5 szakaszon, de Burkelca záró Birdie-je mindent vitt és eldöntött.

Essen még szó a lányokról is. Emma és Pancsa eredményéről már külön cikkben beszámoltunk ma. Berkenyei Daniellának ma (az első két napi biztató számokat követően) nem igazán jött ki a lépés (+16), míg az amerikából a versenyre hazatérő Nagy Klára talán mára küzdötte le a Jetlag-et, hiszen az első két nap ütött szerényebb score-ok után, ma egy plusz öttel köszönt be és egyben el a Szlovén Junior Open küzdelmeitől.

Eredmények itt


Fotók: Tátrai Béla, illetve caddie.hu

2019.06.30.

Hozzászólások