Szenzációs hajrá Windsorban

Vigalom követhette az eső siratást

- Huszti György írása -

Finoman szólva sem volt egyszerű dolga a Windsor Golf Classic mezőnyének a Symetra Tour sorozat (a legerősebb profi női bajnokság közvetlen másodvonala) dél-kaliforniai állomásán. Az időjárás - nem először a windsor-i versenyek történetében - erősen közbeszólt.

Már az első napon is csak a mezőny szerencsésebb fele tudta befejezni a versenyt, amely mintegy 4 órás halasztást követően vághatott neki az első szakaszoknak. Csicsi, aki így koradélutáni tee-time-al indult +1 eredményt játszott, de a mezőny második felére rásötétedett. Ők a második nap délelőttjén folytatták az első napot, és délután tudott csak megkezdődni a “valódi” második nap.
A magyar játékos késő délután kezdhette meg a második etapját, mindössze 11 szakaszig jutva, majd ismét jött az este. Így a harmadik nap, a mezőny másik fele kezdte el (folytatta) délelőtt az előző napot, Csicsi -1 eredményt játszva, összetett Even Par-al T35. helyen cut-olt.

Majd vasárnap dél körül vágott neki a teljes cut utáni mezőny a harmadik napnak. A szervezők fejében még az is megfordult, hogy ha úgy alakul, akkor hétfőn folytatják (fejezik be) a versenyt, de végül a hármas flightbeosztások segítettek, így mindenki idejében beért.
A legrosszabb eset az lett volna, ha két befejezett nap után hirdetnek eredményt, mert akkor pénzt ugyan igen, viszont ranglistapontokat nem osztottak volna a játékosok között. De végül minden kisimult. Olyannyira, hogy Rózsa Csicsi szenzációs hajrával (mindössze egy rövidke szusszanással a harmadik köre megkezdése előtt) -5 eredménnyel (7 Birdie(!), 2 Bogey) zárta a versenyt (vasárnap - 25 szakaszon - összesen 8 birdie-t elérve). Így összetett -5 eredményével végül az értékes (főleg az első két nap fényében) T16. helyet szerezte meg. 

Az első helyen holtverseny alakult ki (-12 ütés eredménnyel), az ír Leona Maguire és a tájföldi Pajaree Anannarukam között, így playoff következhetett, ahol az ír versenyző Birdie-je tornagyőzelmet ért.


Fotó forrása: symetratour

2019.04.08.

Hozzászólások