Székely golfozótársaink kérése

(Ha még nem tetted meg) kérjük, ÍRD ALÁ!


Csíki Árpád golfozótásunk a Kárpátok havasain

- Huszti György írása -


Megszokhattátok már a caddie.hu közel 14 hónapos történetében, hogy a tőlünk elvárható maradéktalan távolságtartással próbálunk politikamentesek maradni. Most azonban - székely származású golfozótársaink kérésére - egy olyan témát "hozunk" elétek, amely meggyőződésünk szerint az esetleges politikai hovatartozástól teljes mértékben független, ugyanakkor sajnos mint minden közéleti téma manapság, erősen átpolitizált.

Csíki Árpád golfozótársunk és barátai kérésének megfelelően, szeretnénk felhívni szíves figyelmeteket, miszerint már csak néhány nap maradt hátra, hogy összegyűljön a kellő mennyiségű aláírás a Székely Nemzeti Tanács petíciójához. A tét az, hogy amennyiben a tavaly májusban indult kezdeményezés sikeres lesz, az esetben a tagállamok őshonos nemzeti kisebbségei alanyi jogon pályázhatnak európai uniós támogatásokra.
Most csütörtökig lehet ugyanis aláírni a Székely Nemzeti Tanács petícióját, amelyet már több százezren aláírtak, köztük vezető magyar kormánypárti és ellenzéki politikusok, valamint sportolók, színészek, egyéb közéleti szereplők és hírességek.

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnokunk gondolatai

 

“Európa őshonos nemzeti kisebbségei jelen pillanatban is, a XXI. században, megmaradásukért küzdenek. Kormányaik ugyanis nem támogatják megfelelően fejlődésüket, nem segítik elő megmaradásukat. A Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezés célja, hogy az EU egyik legnagyobb támogatási kerete, a kohéziós politika kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől. Az uniós támogatások elosztásánál a legtöbb helyen ugyanis burkoltan hátrányba szorítják azokat a régiókat, ahol a kisebbséget jelentő nemzeti lakosság van többségben”
– olvasható az irdala.hu oldalon.

Ez a kezdeményezés vonatkozik MINDEN EURÓPAI KISEBBSÉGRE, a baszkoktól a katalánokon át a svédekig vagy magyarokig! Ez egy szép, nemes, senkit nem bántó akció!

Tisztelettel kérünk, ITT írd alá az európai kezdeményezést! 
(2 perc az életedből, az 5 millió határon túli magyarért)
Nélküled nem sikerülhet!
Aláírásoddal a megmaradásukért küzdő nemzeti kisebbségeket segíted.
És természetesen az összes határon túli magyar nemzeti régiót is, mint például a Székelyföldet, a Csallóközt vagy a Partiumot.
Ezek a régiók hosszú évtizedek óta fejlesztési gondokkal küzdenek.
Kormányaik nem támogatják eléggé fejlődésüket, nem segítik megmaradásukat.
Segíts aláírásoddal, hogy Brüsszel is segíthessen!
Európa nemzeti régiói számítanak rád.
Nélküled nem sikerülhet.

KÖSZÖNJÜK!

2020.05.05.

Hozzászólások