Semmi extra, csak a megszokott mínusz

Csányi Olivér meggyőző játékkal nyerte a nemzetközi tornát


- Huszti György írása -

Befejeződött a háromnapos, WAGR minősített LGK Championship, a festői szépségű Tátralomnicon, a történelmi Magyarország első golfpályáján. Csányi Olivér szinte az első ütésétől kezdve uralta mezőnyt, és nem hagyott kétséget afelől, hogy ki fogja nyerni a  viadalt. A Par72-es Fekete Gólya Golfpályán Olivér 72, 73, 70 eredményével húzta be a trófeát, amelyhez szívből gratulálunk! Olivér teljesítményéről mindent elmond, hogy tíz(!) ütést vert a második helyezettre!

Závaczki Bálint mai eredménye 79, ezzel ötödik helyen zárt.

--- --- ---

Második napi írásunk:

Gyorsjelentés a háromnapos, WAGR minősítésű LGK Championship-ről. Csányi Olivér nem nagyon adja alább, a tegnapi fantasztikus EvenPar eredményét követően, ma egy plusz egyes score-al kápráztatta el rajongótáborát. Ezzel két napot követően, továbbra is vezeti a mezőnyt. Závaczki Bálint mai eredménye: +9

Izgatottan várjuk a döntő napot!

--- --- ---

Első napi beszámolónk:

Csányi Olivér az első napot követően vezeti a férfiak mezőnyét a háromnapos, WAGR minősítésű LGK Championship-en a szlovákiai Tátralomnic Fekete Gólya Par72 Golfpályáján. Olivér 12 szakaszt követően még mínusz kettőre állt, de az utolsó hat lyuk kissé színesre sikeredett (3 Bogey és 1 Birdie) így “meg kellett elégednie” egy EvenPar eredménnyel. Az eredmény így is kitűnő és több mint biztató a várható világranglista pontok tekintetében.

Másik magyar résztvevőnk Závaczki Bálint, egy kicsit visszafogottabban kezdett, Tőle szokatlanul még TriplaBogey is szerepel scorekártyáján, végül 82-t játszva jelenleg a hatodik helyről várja a holnapi folytatást.

--- --- ---

Beharangozó írásunk

Az egykori Magyarország első golfpályáján a tátralomnici, vadregényes Fekete Gólya alpesi típusú golfpályáján tölti a hétvégét két éljátékosunk. Závaczki Bálint és az utóbbi hetekben talán a legjobb formát mutató magyar felnőtt játékos Csányi Olivér vesz részt a WAGR minősítésű háromnapos LGK Championship-en. Mindkét játékosunk nem titkolt célja, hogy tovább gyarapítsák világranglista-pontjaik számát. A nevezettek között 18 projátékos szerepel, illetve két plusszos hendikeppes versenyző, a helyiek +3(!) hcp-s üdvöskéje, Jakub Hrinda, illetve a mi Csányi Olivérünk +1,1 hcp.

A mezőny tehát rendkívül masszív és erősnek mondható, a pálya nem extrém hosszú, ugyanakkor a vékony fairway-ek és a marasztaló, erős second cut-ok azért teremthetnek nehezebben megoldható helyzeteket is. Érdekesség, hogy az újratervezett Black Stork pályaszakaszait ugyanaz az osztrák pályatervező - Hans G. Erhardt - álmodta meg, aki a Pannonia nyugodt erejét árasztó pályáját, illetve a Balaton Golf trükkös, a természeti adottságokat maximálisan kihasználó szakaszait is megtervezte. Egy biztos, Tátralomnic semmiképpen sem egy unalmas pálya, és gyönyörű a tátrai panoráma is.


Fotó: Tátrai Béla

2019.07.28.

Hozzászólások