Selejtezett a VGBT

Veszprém Golfers MatchPlay PlayOff


- Véh Balázs írása -

Véget ért a Forest Hills idei match play bajnokságának selejtező szakasza. Igazi kuriózummal próbálkozott a klub, a versenykiírásban ugyanis nem korlátozta a meccsek számát, ki-ki a kedve és lehetőségei szerint vállalhatott összecsapást, és a pontszerzés a játékosok közötti aktuális különbségből adódott.

Más klubok szokásaitól eltérően a HCP-ket a golf szabályainak megfelelően korrekció nélkül vették figyelembe, és az összesen végül 87 meccsesre sikerült alapszakasz a gyakorlatban is bebizonyította, amit az elmélet állít, azaz ha a hendikepek korrektül vannak karbantartva, akkor a pálcikák tényleg kiegyenlítik az esélyeket.

Krancz Balázs tagunknak köszönhetően egy igen profi weboldal támogatja a játékosokat, ahol egyrészt látható a verseny mindenkori állása, tájékoztat arról is, hogy ki kit hívhat ki, naprakészen követhetők az eredmények és személyre szabott match play score kártya is nyomtatható!

Az izgalmak innentől csak fokozódnak, az NFL amerikai profi futball rendszeréhez hasonlóan a 7-10. helyezettek egy wild card körrel kerülhetnek a negyeddöntőkbe, ahol az első 6 helyen végzett játékosok már fenik a vasakat, hiszen a dicsőség mellett a Forest Hills Golf Club jóvoltából értékes nyeremények is gazdára találnak az októberi döntőket követően.

A tábla élén Dr. Szabó Tomi (Doki), aki mindenfajta külső segítség nélkül szorgoskodta immár 13,5-re a HCP-jét alig két(!)szezonnyi golfozással. Nyomában a szintén nem junior korú Dákó Szabi, klubunk idei legnagyobb fejlődést produkáló játékosa, aki szintén önszorgalomból javított közel 40%-ot egy év alatt elérve az egyszámjegyű HCP határára.

A legtöbb meccsért járó különdíjat Tőkés Peti húzta be 18 találkozóval, míg a legtöbb gratulációt, szám szerint nyolcat az egész szezon során makacs sérüléssel bajlódó Andrejszki Tibus barátunk osztotta ki ellenfeleinek, szintén értékes különdíj a jutalma, ahogy a tábla végére szoruló Ratskó Pistának is, akinek lelkesedése óriási értéke kis közösségünknek.

Így állunk most, indulhat tehát a rájátszás!

2020.09.02.

Hozzászólások