Sajnos ez most túl kemény volt

Indiana nem, Illinois talán

- Huszti György beszámolója -

A második nap krónikája:
Rózsa Csicsinek nem sikerült a cutvonal fölé kerülnie az indianai Four Winds Invitational, Symetra Tour versenyen. Az első napi plusz ötöt követően a második napon plusz héttel zárt, így tizenkettővel Even Par felett - két nap után - befejezte a versenyzést South Bend-ben (T129. és ezzel Cut). A jövő héten Illinois várja Csicsit a Forsyth Classicon, amely már az idei tizenegyedik Symetra Tour állomás lesz. Csak remélni tudjuk, hogy Csilla csuklója - és lelke - megfelelő állapotba kerül.

--- --- ---

Az első nap krónikája:
Sajnos úgy tűnik, az a csukló mégsem az igazi még...

Rózsa Csicsinek nem igazán sikerült az első kör az indianai Four Winds Invitational Symetra Tour versenyen. Csicsi az első (és mai egyetlen) Birdie-jét csupán a tizenhetes szakaszon tudta megütni. Plusz kettes fordulást követően végül plusz öttel zárt, amellyel jelenleg a T117. pozícióban várja a holnapi (második napi) folytatást. 

A cutvonal jelenleg három ütésre van, bízzunk az eredményesebb folytatásban!

A mezőnyt az amerikai Jenny Coleman vezeti mínusz négyes teljesítményével. 

--- --- ---

Rózsa Csicsi csukló sérülésének kikezelése és versenynaptárjának átalakítását követően már Indiánában tartózkodik. 

Péntektől (remélhetőleg) vasárnapig a Symetra Tour idei tizedik állomásán áll elütőre, a VIII. Four Winds Invitational profi golfversenyen. A Blackthorn Golf Club az indiánai álmos kisvárosban (101 ezer fő lakosság) South Bend-ben található, amely csupán egy ugrásnyira van a híres Notre Dame egyetemtől (Amerikai Futball kedvelők előnyben). 

A szokásoknak megfelelően a 144 indulót a második napot követően levágják és vasárnap már csak a legjobb hatvan (vagy a hatvanadikkal azonos eredményt elérő) játékos folytathatja a küzdelmeket. Az első helyezett 22 500 dollárt kereshet a 150 000 dolláros össznyereményből.Csicsi jelenleg 31. helyen található az összetett (kereseti) listán 15 909 megszerzett dollárral, Az összetett 10. hely (amely még éppen LPGA kártyát jelentene jövőre) 14 801 dollárnyira van. Látható, hogy akár egyetlen jó eredménnyel (egy esetleges Top10) nagyot lehetne feljebb ugrani, amely a jövő évi LPGA-t, illetve a 2020-as olimpiát is (Rolex ranglista) alapvetően kézzelfoghatóvá tehetné. 

Legutóbbi versenyén, amely a négynapos Zimmer Biomet Championship volt, parádésan kezdett a magyar lány (első nap után T3.) majd azt követő versenynapokon egy kissé hátrébb csúszva, végül a T21. helyezést szerezte meg.


Címlapfotó: MagyarHírlap

2019.06.08.

Hozzászólások