Ricsi 69-es csodája

Nagyot robbantott ifj. Richárd


- Huszti György írása -

Véget ért a European Young Masters 2009-es versenye. Európa legjobb tizenhat év alatti versenyzői hazatérnek Csehországból és minden bizonnyal rengeteg tapasztalatot csomagolnak el a golfbag-ekbe. Mint ahogy bizonyára a magyar indulók és a magyar golfközeg számára is rengeteg tanulsággal szolgálhat a verseny. A csapat ma is fejlődött, minden nap kevesebb összpontszámot játszott, mint előző nap tette. A csapat egyértelmű meglepetésembere ezúttal ifj. Sárközi Richárd lett, aki gyakorlatilag az első igazán komoly nemzetközi versenyén önmagát legyőzve gyönyörűen helytállt. A mai 69-es teljesítménye egyenesen fenomális egy ilyen kiélezett szituációban és versenyen. Biztosak vagyunk benne, hogy a European Tour-t is átélő - és ma a helyszínen szurkoló - Édesapa szeme is könnybe lábadt kissé. 
Jaczkovics Emma első kétnapja abszolút megsüvegelendő, és összességében a napi 3,3 átlag score teljesmértékben elfogadható (bár a caddie.hu Tőle, mindig minimum 3,0 átlagot vár, de ezt most elfogadjuk, különös tekintettel a harmadik napi vihar kapcsán). 
Berkenyei Daniella szépen mutatkozott be a nívós nemzetközi mezőnyben, talán az utolsó napi, nyolcassal kezdődő eredményét sajnálhatja csak. 
Kötél Bence valószínűleg a legkevésbé elégedett a hétvégi teljesítményével, nyilván mint 0,1 hcp-s játékos Ő is és talán mindenki egy kicsit többet várt. Ugyanakkor őszintén reméljük ez csak egy egyversenyes “kisiklás” a részéről, és biztosak vagyunk benne, hogy még nagyon sokszor büszkélkedhet a magyar golfsport az Ő eredményeivel.

Összességében egy szép, korrekt helytállás volt ez, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a két lány indulónk lényegesen fiatalabb és rutintalanabb volt, mint a mezőny jelentős része.
Szép volt fiúk, lányok, jó és zökkenőmentes utat hazafelé (és a jövőre nézve is)!

FRISSÍTÉS:

Az EGA tájékoztatása szerint a ma délutáni özönvízszerű esőzés következtében a mai versenynapot törölték, a végeredményt az első két nap eredményei alapján hirdetik ki.


Fotó: Cseh Golf Szövetség

2019.07.27.

Hozzászólások