Rekordlétszám Pünkösdhétfőn

Kié lesz a Pünkösdi Királyság?

- Huszti György írása -

Soha nem látott, rekordlétszámú nevezés érkezett be a pünkösdhétfői GolFIESTA ranglistaversenyre, amely a Pannonia Golf & Country Club máriavölgyi lankái között kerül megrendezésre. Eddig (szombat 17:00 óra) 153 játékos adta le a nevezését, de a nevezési határidő vasárnap 12:00 óra. Természetesen a létszámra, illetve a melegre való tekintettel a rendezők hármas flight-okba rendezik a játékosokat, ez pedig csak délelőtti-délutáni felosztással lehetséges. 8:00 órától indul a reggeli, míg 12:45 perctől a délutáni program.
A startlistát a vasárnapi ebéd után, desszertként tálalják.

Ha Te is neveznél még, itt az alkalom. A ranglista kiírásnak megfelelően a 144 legalacsonyabb hendikepes játékos indulhat majd a hétfői versenyen. A szövetség adatbázisában jelenleg 149 benevezett játékos szerepel (a négy legutolsó nevezőt nyilván még nem volt idejük felvinni Mátééknak). 

Röviden a következőket lehet kiolvasni az ediigi adatokból:

A 149 játékos közül 24-en hölgyek, ez 16,1%-os arány, amely így elmarad a magyar versenygolfozói hölgyaránytól, amely 20,3%.
A legalacsonyabb férfi hcp-s játékos Csányi Olivér (0.2), míg a legalacsonyabb női hendikeppel (4.4) Berkenyei Daniella rendelkezik (aki - bátran mondhatjuk - az idei év eddigi meglepetése), mindketten a Pannonia GCC versenyzői.

A teljes mezőny hcp átlaga: 17.6. Érdekesség, hogy a hölgyek átlag hendikepje valamivel alacsonyabb (15.9), míg az uraké (17.9). (A 36-nál magasabb hcp-vel nevezőket kivettük  a rendszerből).

A klubok hétfőn a következő arányban adják a játékosokat:
44%  Pannonia
20%  GolFIESTA
13%  Highland
8%    Old Lake
4%    Academy
4%    Kisoroszi
3%    Birdland
3%    Forest Hills
1%    Vendég klub
0%    Hencse
0%    Zala Springs
(A két utolsó klub mérhetetlen volt, tekintve hogy mindössze egy-egy játékosuk nevezett a ranglistaversenyre. Csékei Tibor, illetve Huszti György :)

Mindenkinek nagyon jó játékot kívánunk! A szervezőknek, rendezőknek pedig maximális kitartást a hosszú, meleg ünnepnapon!

2019.06.08.

Hozzászólások