Profi golf a karantén után

“DJ Rory” vitte a pálmát


- Véh Balázs VBlogja -
 

Vasárnap végre elindultak a legjobbak is, ha nem is a megszokott formában. A TaylorMade Driving Relief néven lebonyolított jótékonysági versenyen four-ball játékformában vívott match play összecsapást a Rory McIllroy/Dustin Johnson kettős az esélytelenebbnek kikiáltott Ricky Fowler/Matt Wolff páros ellen, egy úgynevezett skin challange típusú versenyen. Minden szakasz önálló és egyre növekvő pénzdíjjal bírt, a döntetlen szakaszok díja pedig tovább gördült a következőre. A duók a díjakat két, a koronavírus elleni küzdelemben jeleskedő egészségügyi szervezetnek gyűjtötték.

A távolságtartás okán a versenyzők caddiek nélkül, a saját bag-et cipelve és ezúttal a PGA szigorú előírásaitól mentesen rövidnadrágban álltak elütőre. A közvetítés külön pikantériája volt, hogy a TV nézők élőben hallhatták a bemikrofonozott szupersztárok játék közbeni kommunikációját.

Különleges élmény volt, aki lemeredt róla, annak egy kis gyűjtemény, hogyan is fest a trash talk a golfozók élmezőnyében:

McIllroy az első elütőn: Készen állok, olyan, mint az első nap a suliban.
McIllroy Wolffnak, miután az nem adott meg egy közeli putt-ot: Szerintem elfelejtetted, hogy nyertem 2 FedEx kupát és vele 25 millió dollárt.
Fowler az első megnyert skin után, büszkén pózolva a labdával: Helló, nekünk is van egy!
Fowler egy jó fél méterrel balra célt tévesztett putt után: Arra ütöttem, amerre akartam…
Johnson, miután McIllroy csúnyán elrontott egy chip ütést: Ne aggódj partner, fedezlek.
McIllroy Wolffnak, miután az a kezdő ütését jócskán jobbra csavarta egy nehezen játszható területre: Legalább jó lesz a szög!
Wolff Fowlernek egy nagyszerű drive után: Hm, szép ez a fairway drive. Nem is tudtam, hogy van ilyen ütésed!
Johnson, miután a többiek megdicsérték a kezdő ütését valahol a 10. szakasz környékén: Ja, végre eltaláltam az ütőfej közepével.
McIllroy Wolffnak, miután Fowler beütötte a sokadik birdie puttját: Jó lehet neked így Ricky-vel egy csapatban.
Fowler Wolffnak, miután Wolff megállapította, hogy a távolság a Pitching wedge és a Gap wedge közé esik és tanácsot kért, melyiket válassza: Legjobb lesz, ha megütöd valamivel… És a válasz: Aha, köszi!
McIllroy az egyre kiélezettebb csatában a már egymillió dollár fölé kúszott pénzdíjról az utolsó elütők egyikén: Szokatlanul izgulok így, hogy valaki más pénzéért kell küzdenem.

Mint érzékelhető, a fiatal (21) amerikai és az ír világelső végig zrikálták egymást, de azért a jó ízlés határán belül. Csak a történelmi hűség kedvéért, a hírekbe úgy került be az esemény, hogy Rory és DJ nyertek, mert több pénzt, illetve skin-t gyűjtöttek, mint az ellenfél. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha ez egy hagyományos match play lett volna, akkor Ricky és Matt nyertek, az eredmény 1 UP!

Szerkesztői hozzáfűzés:

A négyes fiúcsapat végül több mint 5,5 millió dollárt “gyűjtögetett" az egészségügyi szervezetek számára (ebből egyébként több mint 1 millió zöldhasút a TV nézők “dobtak” össze). McIlroy-ék végül “csak” azért nyertek mert a tizenkilencedik szakaszon (amely a 17-es Par3-as újrajátszása volt), amelyet “nearest to the pin”-re játszottak, az ír zseni valamivel közelebb tette a labdáját, mint Wollf (DJ labdája lepattant a greenről a homokcsapdába, míg Rickie a green másik végébe ütötte a labdát). Rickie Fowlerről jut eszünkbe: az Ő Puma pólóját, illetve Brooks Koepka hétvégén közzétett Insta bejegyzését - a vadonatúj Nike sapkájáról - elnézve, úgy tűnik, hogy az idei csonka szezonban nagy divat lesz az úgynevezett “hippi” batikolt stílus. 🙂 Egy biztos, akármilyen szerelés is lesz rajtuk, már alig várjuk a vasárnapi Tigris vs. Phil 2.0 jótékonysági meccset (kiegészülve a két NFL szupersztárral Peyton Manninggel és Tom Brady-vel).


Fotók: GettyImages

2020.05.19.

Hozzászólások