PGA Tour - Waste Management Phoenix Open, 4. nap

Hamvaiból támadt fel Főnixben a Pumamadár

Elképesztő, nem mindennapi izgalmaknak lehettek szemtanúi, akik az esős, kellemetlen szeles időjárás ellenére kilátogattak az arizonai Waste Management Phoenix Open zárónapjára. A negyedik napot Rickie Fowler - a Puma sportszergyártó cég ikonikus alakja - négy, illetve öt ütéses előnnyel kezdhette meg amerikai honfitársai Matt Kuchar és Justin Thomas elött. Békésen csordogáltak az események az első 10 lyukig (még egy dupla is belefért Fowlernek az ötös szakaszon, még így is tartotta megnyugtató öt ütéses előnyét - az időközben a többi amerikai botlását kihasználó - dél-afrikai Branden Grace elött.

És akkor a 11-esen a golf ismét megmutatta csodálatos/félelmetes arcát. Történt ugyanis, hogy Rickienek nem jött össze a GIR (Green In Regulation), de egy közeli chip kisérlettel még bőven par puttot tudott - szeretett - volna produkálni. Igen ám, de a vizes, nedves greenre érkezve a chip sehogyan sem akart megállni, bár egy darabig úgy nézett ki, hogy akár egészen közel állapodhat meg a zászló mellett, de elhagyva azt, megindult a hátrafelé lejtő vizes greenen és meg sem állt a vízakadályig, akarom mondani (január elseje óta) a büntetőterületig. Fowler első két dropja annak rendje és módja szerint visszagurult a nagyon lejtős területen a vízbe, így harmadikra a szabályok értelmében helyezte a labdáját, majd felment a dombon, hogy megszemlélje a visszachipjéhez a legideálisabb landing zónát. Na, de a nézelődés alatt a helyezett labdája szépen megindult és hihetetlen balszerencsés módon legurult a vízbe. Hatalmas lélekjelenléttel visszachipelt egy újra lehelyezett labdát még egy plusz ütésért, majd 4-5 méterről beputtolta a TRIPLA bogey-t!!

Ezt követően Fowler a biztonság kedvéért még lebogey-zta a következő (12-es) szakaszt is, és mivel a dél-afrikai játékos ezalatt birdie-t ütött mind a 12-es, mind a 13-as szakaszon, gyakorlatilag két szakasz alatt az öt ütéses előny egy ütéses hátránnyá alakult át. A 15-ösön egy eagle putt-ot követő easybirdie-vel Fowler egyenlített, majd a 17-es rövid Par négyesen Grace megtette neki azt a szívességet, hogy bogey-t játszott, itt Fowler birdie-t ért el, miután a Par négyesen feldrive-olt a greenre(!), majd az utolsó szakaszon elért upanddown Par-al, az eső áztatta hazai közönség hatalmas ovációja közepette, megnyerte ezt a már-már elveszettnek hitt versenyt, amivel 58 helyett javítva feljött a FedEx Cup hetedik helyére.

A Waste Management Phoenix Open élmezőnye:

  1. Rickie Fowler  USA  -17
  2. Branden Grace   RSA  -15
  3. Justin Thomas  USA  -14
T4. Chez Reavie  USA  -12
T4. Bubba Watson  USA  -12
T4. Matt Kuchar  USA  -12A cikkben szereplő fotók forrása: pgatour.com

2019.02.03.

Hozzászólások