PGA Tour - Masters 1. nap

Vissza a helyes útra


- Huszti György gyors helyzetjelentése -


Nem túl gyakori eset, hogy egy PGA Tour állomás első napját követően már csupa “óriás neveket” olvashatunk az élmezőnyben. Most a 83. Masters kezdőnapján azonban így történt. Bár nagyon sokáig úgy tűnt, hogy példátlan tömörülés, akár kilences együttállás is előfordulhat az élen, ám jöttek az utolsó flight-ok és szinte mindent átrendeztek.

Talán tavaly szeptember óta nem játszott ennyire magabiztosan és magától értetődően Brooks Koepka. Jó lenne látni, hogy sikerült túltennie magát a tavalyi Ryder Cup-on történt szörnyű tragédián (egy “eltévedt” drive-ja egy hölgynéző szeme világát követelte). Reméljük Brooks most visszatalál régi önmagához, mindenesetre a nyitónapi bogey-mentes 66-os eredménye rendkívül biztató. 

Bryson DeChambeau - az őrült fizikus - is a tavalyi alapszakaszra jellemző formájában villogot, és még jobb eredménnyel is zárhatott volna, ha az utolsó szakaszon nem pattan vissza a guruló labdája a zászlórúdról, már-már a fizika törvényeit meghazudtolva. Így azonban “csupán” egy easy birdie-vel kellett zárásként megelégednie.

És persze itt van az elnyűhetetlen “lefty” Phil Mickelson, aki jövőre már 50 lesz, de nem akar elfáradni, hétről-hétre szinte minden versenyen ott van és most elképesztően jó pozícióból várhatja a pénteki folytatást. Egyébként, ha a végén Ő nyerne, akkor Ő lehetne a legidősebb Masters győztes (éppen a magyar származású Julius Borost taszítaná le a legidősebbnek járó trónról, aki 1968-ban diadalmaskodott itt Augusta-n).

Egy biztos, parádés a névsor és elképesztő izgalmak várnak ránk pénteken is.

A Masters élmezőnye az első napot követően:

T1. Bryson DeChambeau 66
  Brooks Koepka 66
  3. Phil Mickelson 67
T4. Ian Poulter 68
  Dustin Jonhson 68


Érdekesebb eredmények: Adam Scott (Jack Nicklaus "titkos" favoritja) 69-et, míg Tiger Woods, Rickie Fowler, Cameron Smith és Jason Day 70-et játszott az első napon. Esélyesek, akik elszállni látszanak: Rory McIlroy, Patrick Reed és Sergio Garcia 73, míg Justin Rose és Jordan Spieth 76.


Fotók forrása: GolfDigest 

 

2019.04.12.

Hozzászólások