PGA Tour - Arnold Palmer Invitational, 4.nap

Elsöprő talján befejezés

- Góg László írása -

Francesco Molinari vasárnap az Arnold Palmer Invitational megnyerésével megszerezte harmadik PGA Tour győzelmét.
Az esélytelenek nyugalmával indult a megosztott tizenhetedik helyről, öt ütés hátránnyal a versenyben vezető Matthew Fitzpatrickhoz képest. A fiatal angol a címvédő Rory McIlroyjal játszott az utolsó csoportban, induláskor köztük csak egy ütés különbség volt. A tíz flighttal korábban induló Molinari igazságosan, az első és hátsó kilencen is négy-négy birdie-t ütve, a tizennyolcason egy parádés 13 és fél méteres gurítással 64 ütéssel fejezte be az utolsó körét, és így -13-al átvette a vezetést.
Tavaly McIlroy hasonlóan szenzációs 64-es utolsó kört játszott, ezzel végül 3 ütés különbséggel győzött. Most azonban mindössze két birdiet és két bogeyt ütve parra hozta az utolsó kört, így -8-as eredménnyel a megosztott hatodik helyen fejezte be az idei versenyt. Fitzpatrick kicsit jobban teljesített az utolsó napon, neki is két birdie-je volt, de melléjük csak egy bogey került a score kártyára, így -10-el jött le a tizennyolcasról - ami a szóló második helyre volt elég. Így hát nem maradt senki a pályán, aki meg tudta volna közelíteni Molinarit, aki mosolyogva ölthette magára a győztesnek járó piros kardigánt.

Az olasz golfozónak kilenc hónapon belül ez a harmadik PGA Tour győzelme, köztük egy major bajnokság, és hát ne felejtsük el a BMW PGA Championship megnyerését, és a Ryder Kupán aratott öt győzelmét se. A FedEx Kupa sorozatban a 151. helyről a huszadikra lépett előre, a világranglistán pedig feljött a hetedik helyre.


A cikkben szereplő fotó forrása: golfdigest.com

2019.03.11.

Hozzászólások