PGA Champ' - Mintha a Masters indulna

Koepka ismét odacsapott


- Huszti György írása -

A címvédő Brooks Koepka alaposan bekezdett az idei PGA Championship első napján. A csütörtök egyetlen Bogey mentes körével, mínusz héttel próbálta sokkolni potenciális ellenfeleit. Ez az eredmény egyben csúcsbeállítása a valaha volt legalacsonyabb napi ütésszámnak a PGA Championship versenyek történetében.

Emlékezhetünk, hogy az idei első Major versenyen a Masters-en is kiváló elsőnapi - Bogey mentes - teljesítménnyel rukkolt elő Brooks, majd kicsit hullámzó játékkal “lecsúszott” a T2. pozícióba és ezzel trófeát nem, mindössze 858 667 dollárt nyert.

Az elmúlt évek formáját tekintve, szinte biztosak lehetünk benne, hogy Koepka uralta volna a közelmúlt versenyeit is, ha nem jön az a bizonyos tavaly szeptemberi igen szerencsétlen Ryder Cup incidens. Őszintén reméljük, hogy fejben végre ismét visszatalál a nyerő útra, hiszen 2018-ban két Major versenyt is behúzott, a PGA Champ’ mellett a US Open-t is (ez utóbbit egyébként tavalyelőtt is megnyerte). 

Írnánk, hogy biztosnak tűnik, miszerint ezúttal a végén Tiger-rel nem kell számolnia, hiszen jelenleg vele szemben kilenc ütés az előnye, de egyrészt a Tigris a Masters-en is hozott rajta 5 ütést a kezdőnaphoz képest, másrészt az "öreg ragadozót" sosem szabad leírni.

Az első napot követően a második helyen az új-zélandi (de koreai születésű) Danny Lee áll, mindössze egy ütéssel lemaradva, Ő eddig egyetlen PGA verseny győzelemmel büszkélkedhet még 2015-ből (Greenbrier Classic, szétütést követően).

Míg jelenleg a harmadik pozícióban, sokak kedvence a sztoikus nyugalom szobra az angol Tommy Fleetwood található, aki az elmúlt években szinte mindig ott van a Top10-ben, de sose nyer. Talán majd most, ezen a hétvégén, bár - mi kedveljük ugyan, de - nem fogadnánk rá, annál inkább Koepka-re.

 

A PGA Championship első napi élmezőnye:

1. Brooks Koepka  USA  63
2. Danny Lee  NZL  64
3.  Tommy Fleetwood  ENG  67

 

Fotó: GolfDigest

2019.05.17.

Hozzászólások