Osztrák Junior Tour - 4. állomás

Erős magyar delegáció


- Huszti György beharangozója -

Mint bizonyára már minden golfszerető, golfkövető értesült róla, a Magyar Junior Fiú Válogatott jelenleg a lengyelországi Wroclawban zajló EGA Csapatverseny divízió kettes rendezvényén szerepel. Ugyanakkor a hétvégén egy másik, hasonlóan népes junior “csapatunk” is nemzetközi megmérettetésen vesz részt. Ugyanis a pénteken kezdődő háromnapos WAGR minősítésű Osztrák Junior, GC Zell am See állomásán szerepel a Bertényi Bence. Kötél Bence, Horváth Ákos (Ő magyar színekben természetesen, de osztrák klub (Golfclub Golfschaukel) égisze alatt) fiú triumvirátus, illetve Jaczkovics Emma a lányok mezőnyében. 

Részben velük (is) kapcsolatos hír, hogy a tegnapi napon kialakult az idei Young Masters-re (az U16 korosztály talán legfontosabb EGA megmérettetése) utazó magyar válogatott keret. A fiúknál - a hazai versenyek score átlaga alapján - az első körben a Bertényi Bence, ifj. Sárközi Richárd duónak szavazott bizalmat Hahn Roland junior szövetségi kapitány, de sajnos Bertényi Bence családi okok miatt lemondta a szereplést, így helyette a szövetségi lista harmadik helyén álló Kötél Bencének adott lehetőséget a kapitány. A lányoknál “egyszerűbb” volt a helyzet. Itt, ugyanezen lista - hazai versenyek score átlagai - alapján a Berkenyei Daniella, Jaczkovics Emma összeállítású páros képviselheti hazánkat (Emma egyébként a csapattól külön, szüleivel utazik az eseményre).
Mind a négy magyar Young Masters indulónak (Berkenyei D., Jaczkovics E., ifj. Sárközi R., Kötél B.) tiszta szívünkből gratulálunk és nagyon sok sikert kívánunk majd július 25-től a csehországi Kuneticka Hora Golf & Spa pályáján.

De most vissza a hétvégi Osztrák Junior Tour-ra, az U16-os fiú mezőnyben 40 játékos “gyűlt” össze, közülük Kötél Bence rendelkezik a legalacsobb hendikeppel (0,5) amely mindenképpen egy biztató kiindulási alap. Bertényi Bence az ötödik, míg Horváth Ákos a tizenharmadik ebből a szempontból vizsgálva a névsort. 

Az U14 lányok "mezőnye" hat fős, ahol Jaczkovics Emma, igen értékes 4,5 hcp-je a legjobbnak számít. 

A teljes mezőny (U12-U21) egyébként 145 játékosból tevődik össze, itt a hendikep alapján a legerősebb magyar golfozó Kötél Bence (10. overall hcp pozíció), de a legjobb 15 versenyző egy alatti mutatószámmal bír. Magyar golfozói szemnek ez egy erős mezőny, és bár nemzetközileg talán nem igazán számít annak, ez nyilvánvalóan semmit sem vesz le egy esetleges magyar golfsiker értékéből.

Minden magyar résztvevőnek hatalmas sikereket - és ha úgy adódik - sok világranglista pontot kívánunk! A háromnapos eseményről természetesen beszámolunk!


Fotók: Tátrai Béla

2019.07.10.

Hozzászólások