Önkéntes "száműzetésben"

A WAGR pontok árnyékában


- Huszti György írása -


Idén - természetesen - ismét sor kerül a Szlovén Nyílt Junior Bajnokság küzdelmeire a Ljubljana melletti Arborétum GC Par71-es, erősen alpesi stílusú szakaszain. Tavaly a Magyar Bajnokságot, míg idén a Magyar Kupát rendezik a szlovén versennyel egy időben, így a hazai junior mezőny egy része ismét lemarad egy magyar szövetségi versenyről. A fiúk mezőnyében a szokásos balatoni trió Kötél Bence, Bertényi Bence és Horváth Ákos próbálja meg a lehető legjobban képviselni szűkebb és tágasabb pátriáját, míg a lányok között a Golfiesta versenyzője Jaczkovics Emma indul, aki talán már túl van a több kisebb, ámde makacs lábsérülésén és újra a nemzetközi versenyek légkörét és ritmusát igyekszik felvenni.
Ez egyébként azt is jelenti, hogy a hétvégi Magyar Kupán (amelyre még szerda éjfélig lehet nevezni) biztosan nem kerül sor címvédésre, tekintve hogy mindkét tavalyi győztes (Jaczkovics, Bertényi) az ugyan nem extrém hosszúságú, cserébe viszont rendkívül szűk és igencsak technikás játékot igénylő Arborétumban hétvégézik. Bár rögtön hozzá is kell tenni, hogy Jaczkovics Emma itt is címvédőként indulna, ha időközben nem “öregedett” volna ki, a tavaly elhódított U14-es szlovén junior kategóriából. 

A mezőnyről:
A háromnapos WRAG (amatőr világranglista) minősítésű (így a hátsó elütőkről játszott) versenyen a fiúk mezőnyében 74 játékos vág neki a küzdelmeknek, kilenc országból. 16 versenyző rendelkezik pluszos hendikep mutatóval (közöttük Kötél Bence is +1,3) a mezőny papíron legerősebb játékosa az olasz Alessio Battista (+2,8).
A leányok 27-en fognak elstartolni a pénteki első versenynapon, Ők hét különböző országból érkeztek és hatan közülük plusz hcp-sek, elvileg a legerősebb játékos a csehek versenyzője Lenka Nebeska (+3,4).

Mint ahogy a szlovén szövetség 16(!) oldalas, színes, minden igényt kielégítő és minden - reálisan felmerülő - kérdésre válaszoló .pdf kiadványából kiderül, az 1+3 napos verseny nevezési díja 20 Euró (kevesebb mint 7 ezer Forint), amelyért a verseny megszervezésén túlmenően még ebéd is jár mindhárom versenynapot követően. 

Mind a négy fiatal magyar versenyzőnek a legjobbakat kívánjuk, eredményeiket figyeljük, azokról természetesen beszámolunk olvasóinknak. A hazai ugaron pedig testközelből figyeljük majd, hogy kiknek sikerül elhódítaniuk a Magyar Kupát a címvédők önkéntes távollétében.

2020.06.23.

Hozzászólások