Olivér EvenPar-ral a mezőny élén

Kitűnő kezdés a magyar éljátékostól

- Huszti György írása -

Csányi Olivér az első napot követően vezeti a férfiak mezőnyét a háromnapos, WAGR minősítésű LGK Championship-en a szlovákiai Tátralomnic Fekete Gólya Par72 Golfpályáján. Olivér 12 szakaszt követően még mínusz kettőre állt, de az utolsó hat lyuk kissé színesre sikeredett (3 Bogey és 1 Birdie) így “meg kellett elégednie” egy EvenPar eredménnyel. Az eredmény így is kitűnő és több mint biztató a várható világranglista pontok tekintetében.

Másik magyar résztvevőnk Závaczki Bálint, egy kicsit visszafogottabban kezdett, Tőle szokatlanul még TriplaBogey is szerepel scorekártyáján, végül 82-t játszva jelenleg a hatodik helyről várja a holnapi folytatást.

--- --- ---

Beharangozó írásunk

Az egykori Magyarország első golfpályáján a tátralomnici, vadregényes Fekete Gólya alpesi típusú golfpályáján tölti a hétvégét két éljátékosunk. Závaczki Bálint és az utóbbi hetekben talán a legjobb formát mutató magyar felnőtt játékos Csányi Olivér vesz részt a WAGR minősítésű háromnapos LGK Championship-en. Mindkét játékosunk nem titkolt célja, hogy tovább gyarapítsák világranglista-pontjaik számát. A nevezettek között 18 projátékos szerepel, illetve két plusszos hendikeppes versenyző, a helyiek +3(!) hcp-s üdvöskéje, Jakub Hrinda, illetve a mi Csányi Olivérünk +1,1 hcp.

A mezőny tehát rendkívül masszív és erősnek mondható, a pálya nem extrém hosszú, ugyanakkor a vékony fairway-ek és a marasztaló, erős second cut-ok azért teremthetnek nehezebben megoldható helyzeteket is. Érdekesség, hogy az újratervezett Black Stork pályaszakaszait ugyanaz az osztrák pályatervező - Hans G. Erhardt - álmodta meg, aki a Pannonia nyugodt erejét árasztó pályáját, illetve a Balaton Golf trükkös, a természeti adottságokat maximálisan kihasználó szakaszait is megtervezte. Egy biztos, Tátralomnic semmiképpen sem egy unalmas pálya, és gyönyörű a tátrai panoráma is.


Fotó: Yulia Stepanova Photography, Závaczki Bálint Insta, illetve caddie.hu

2019.07.26.

Hozzászólások