Olivér EvenPar az első körben

Kialakultak a MatchPlay táblák és párosítások


- Huszti György összefoglalója -

Véget ért a IX. Magyar Nyílt MatchPlay Bajnokság első napi StrokePlay helyosztó köre, amely a MatchPlay táblák beosztásáról volt hivatott dönteni. Végül 43-an indultak neki péntek reggel Kisorosziban a magyar Old Course vadregényes szakaszainak, hogy felállítsák az aktuális értéksorrendet.
Két EvenPar eredmény született az élen, az idei Magyar Bajnok Csányi Olivér és a helyi bombaerő ifj. Sárközi Richárd is 72-t játszott. Kettejük közül a jobb hátsó kilencének köszönhetően végül Olivér végzett előrébb, de a presztizsen kívül ennek ezúttal nincs sok jelentősége, hiszen nem egy kategóriában (Férfi és Junior Fiú) küzdenek.

A Férfiaknál 16 induló volt így két nyolcas (alsó-felső) tábla mezőnye fog egymással tovább küzdeni a hétvégén. Csányi Olivér EvenPar-ja bőven elég volt a "győzelemhez", Greff Bálint és a nagy hcp javítást bemutató Szalay Attila (77-77) a két további "dobogós", és bár sokáig úgy tűnt, hogy a Magyar Bajnokságot követően ismét megfirkálja a mezőnyt Rózsa Dávid, de végül (nullás fordulás után) "csak" a negyedik helyet szerezte meg a helyosztón. Óriási meglepetés, hogy Ralph Müllernek nem sikerült beverekednie magát az első (felső) nyolcas táblára, így csak a 9-16. helyekért küzdhet tovább.
A férfi mezőny nyolcas táblája és a holnap reggeli párharcok:
Csányi O. - Törőcsik A.
Greff B. - Zilahy Cs.
Szalay A. - Magyar K.
Rózsa D. - Zurovac L.

Az "alsó-ház" párharcai:
Müller R. - Hideg Á.
Vargha A. - Kócs O.
Szabó II. P. - Horváth Gy.
Véh B. - Dr. Le Huy T.

A Női mezőny befutója lényegesen izgalmasabban alakult, itt az nem igazán volt kérdéses, hogy Kiss Polett Karolina elhozza a pole-pozíciót, erre ma egy 89 is elég volt számára. A kérdés sokkal inkább az volt, hogy a Sándor-Movik-dr. Lex MidAm trió hogyan “osztja be” magának a következő helyeket. Movik Gabriella korábban végzett mint a többiek (94) így látható volt, hogy az utolsó szakaszon Sándor Virágnak nem szabad 10-nél többet ütnie, hogy megelőzze (jobb hátsó kilenccel), a 10-es “sikerült is, így 94-el Virágé lett a második pozíció. Dr. Lex Annamáriának legalább egy Tripla kellett volna, hogy a dobogóra férjen, de egy Quadruple Bogey (9) jött össze a végén, így hárman végeztek 94-el, és a StrokePlay végsősorrendje: Kiss majd Sándor, Movik és dr. Lex lett. Ez azt jelenti, hogy szombat reggel dr. Lex előselejtezőt vív az ötödik helyen végzett Marián Lindával (105) ahonnan a győztes felkerül a négyes női táblára és szombat délután a következő meccsek jöhetnek majd: 
Kiss P.K. - (dr. Lex A. - Marián L. győztese)
Sándor V. - Movik G.


A Junior Fiúk, eredetileg kilencen neveztek, de Stöllinger Viktor végül nem indult el a versenyen, így tudni lehetett, hogy mindenki felkerül a nyolcas táblára. Mint fentebb jeleztük ifj. Sárközi Richárd EvenPar-al (és Hcp javítással) “nyerte” ennek a kategóriának a StrokePlay körét.
Junior Fiú szombati párosítások:
Ifj. Sárközi R. - Károly Á.
Fülöp G. - Vu P.
Benke Á. - Jackson T.
Sántha Á. - Nagy Á.


A Junior Lányok különösebb izgalmak nélkül, négyen vágtak neki a mai helyosztónak és 79-től 85-ig szóródtak az eredményeik.
A kategória holnapi párosításai:
Sántha L. - Hoffmann A.
Stern L.S. - Koharek A.


A Szenior Férfi mezőny az egyetlen ahonnan két játékos (Kovács György, dr. Facskó István) “haza lesz küldve” a StrokePlay kört követően, így a 10 Szenior versenyzőből egy nyolcas tábla marad.
Dr. Horváth Péter és Koller György egyaránt 76-76 végeztek, de ezúttal a jobb hátsó kilenc Péternek kedvezett. Nagy István, a pálya tulajdonosa hatalmas hendikep javítással (42 nettó pont) 80-at játszva fért fel a képzeletbeli dobogóra, míg Hatvári Árpád durván beragadt az elején, így hiába hajrázott (+1) a hátsó kilencen, ez “csak” a negyedik helyre volt elég számára.
A Szeniorok holnapi párosai:
dr. Horváth P. - Tóth J.
Koller Gy. - Baldauf L.
Nagy I. - Dr. Takács J.
Hatvári Á. - Hideg J.

A StrokePlay eredmények ITT érhetőek el
A MatchPlay táblák az MGSZ oldalán

Mindenkinek jó MatchPlay csatározásokat kívánunk a hétvégére!


Fotó: caddie.hu

2020.08.28.

Hozzászólások