Nyerhet-e a visszalépett sporttárs?

A versenykör törlése


A Hungarian Old Course, az MGC Kisoroszi pályája az ősz eleji színekben

- Bodor Tanár úr jegyzete -

 

Előfordul, hogy a három napra tervezett verseny harmadik napját a tervekben nem szereplő események miatt a Versenybizottságnak törölnie kell. Például ha a pálya az esőtől játszhatatlanná vált. Ilyenkor a lejátszott két versenykör alapján kell eredményt hirdetni.

De mi történjék azzal a játékossal, aki a két nap után, de még a harmadik versenykör törlése előtt a további versenyzéstől visszalépett, és ezt írásban bejelentette? Joga van-e szerepelni a kétkörös eredménylistán, érvényes-e a helyezése, és átveheti-e az esetleg elnyert díjat a WD bejegyzés ellenére?

Igen, igen és igen!

- A harmadik versenykör törlése a Bizottsági Eljárások 6E(4) pontja szerint azzal jár, hogy a versenykörre vonatkozó minden információ törlődik. Az összes eredmény és az összes büntetés. Beleértve a kizárásokat is, kivéve a súlyos magatartási vétség (1.2) miatt, illetve a Magatartási Kódex alapján kizártakat. A visszalépés azonban nem ilyen, így a WD bejegyzés is törlődik.
- A játékos különben sem a versenytől lépett vissza, hanem csak a harmadik versenykörtől. Az első két kört a játékos lejátszotta, ott értékelhető eredményt szerzett, amelyek alapján helyezést és díjakat kaphat.

Nyilvánvalóan ha a harmadik versenykört mégsem törlik, akkor a játékos visszalépése érvényes. Összesített eredménye nincs, helyezést, díjat nem kaphat. De az első két körben elért hendikep módosításai érvényesek.


Fotó: MGC Kisoroszi

2022.10.04.

Hozzászólások