Nézők nélkül

A szezon első Major versenyén isHosszas mérlegelés után eldőlt, hogy az eredetileg kijelölt helyszínen, de nézők nélkül rendezik meg augusztus 6-9. között a profi golfozók idei első Major viadalát, a PGA Championship-et.

A golfsport Grand Slamjének számító Major versenyek hagyományosan az augustai US Mastersszel kezdődnek, ám a koronavírus-járvány miatt a teljes programot át kellett írni, így az első csúcstorna az eredetileg májusra kiírt PGA Championship lesz.

A minden évben más helyszínen sorra kerülő viadal házigazdája 2020-ban a San Franciscó-i Harding Park, mely először adhat otthont ilyen rangú viadalnak. Az új időpontot már áprilisban kijelölték, az utóbbi hetekben pedig arról tárgyaltak az érdekeltek, hogy lesz-e lehetőségük - legalább korlátozott számban - beengedni rajongókat a golfpályára. Időközben még az is felmerült, hogy más golfklubba vigyék az eseményt annak érdekében, hogy elkerüljék a zártkapus viadalt.
Végül úgy határoztak, hogy nem változtatnak helyszínen, viszont egyetlen rajongó sem léphet majd be oda a küzdelmek alatt.

A további Major versenyek közül New York-i US Open szeptember 17-én, az augustai Masters november 12-én kezdődik, a The (British) Open Championship-et azonban idén meg sem rendezik.


Fotó: PGA

2020.06.25.

Hozzászólások