Nevezési határidő javaslat

A délután is beleférhet(?)Kedves Hazai Golfjátékosok!


Mint bizonyára már hozzátok is eljutott a hír, az MGSZ Elnöksége által elfogadott idei Versenyszabályzat szerint az idei évtől kezdődően a HENDIKEPMÓDOSÍTÓ versenyekre már csak online (a játékosok által “önkiszolgáló” módon) lehet nevezni, ezzel is rengeteg, felesleges terhet levéve a klubmunkatársak vállairól, illetve rengeteg félreértésből fakadó gondforrást megelőzve (példának okáért, hogy ne olyan játékos nyerjen egy adott versenyt, aki be sem nevezett oda, vagy aki a verseny előtti napon telefonon lejelentkezett a versenyről).

A fentebb leírtakkal összefüggésben megszűnhet a - “félreértés” és “feledékenység” okozta - nevezési határidőn túli nevezés lehetősége is, tehát a nevezési határidő (annak lejártát követően NEM módosítható a klubok által). Éppen a napokban nyert egy hendikepmódosító versenyt egy olyan játékos, akit “néhány perccel” a verseny megkezdése előtt neveztek be az adott versenybe (persze, az is egy álláspont lehet, hogy ezzel nincs különösebb gond, csak akkor a többi játékosnak miért kell kötelezően a versenyt megelőző nap 12:00 óráig jelentkeznie). 

Tájékoztatunk Benneteket, hogy ezzel kapcsolatban a mai napon azt a tiszteletteljes javaslatot tettük a hazai klubok vezetői számára, hogy gondolják át, miszerint a klubversenyeiken érdemes-e továbbra is tartaniuk a versenyt megelőző nap 12:00 óráját a verseny nevezési határideje kapcsán. (Természetesen a szövetségi versenyek, illetve a klubonkénti évente egy ranglistaverseny kapcsán más a helyzet, ott nincs mérlegelési lehetőség a klubok számára). Ugyanakkor az “egyszerű” klubversenyek esetében érdemes lenne elgondolkodni a késődélutáni (pl. 17:00, 17:30, akár 18:00) nevezési határidőn, nyilván olyan időpontot megadva, amely után még belefér a klubmunkatársak munkaidejébe a startlista elkészítése és publikálása (amely a gyakorlatban legfeljebb 5-10 percet vesz igénybe).


Mindenkinek további jó - és tiszta - játékot kívánva,
a GOLFiGO csapata

 

2023.05.02.

Hozzászólások