Nem sikerült a második nap

De még csak a verseny fele telt el- Huszti György írása -
 

Bejutott a cut-ba és kis híján Top10 helyen áll Kötél Bence a Cseh Amatőr Nyílt Bajnokság második napját követően. Sajnos ezzel szinte minden pozitívumot el is mondtunk a mai versenynapról, tekintve hogy a tegnapi -7 eredményére ma sajnos csak egy +5 sikeredett. Bence a hátsó kilencen indult és EvenPar fordulást követően még 12 szakasz után is nullában állt, ekkor azonban egy Tripla, Bogey, Duplának köszönhetően megpecsételődött a mai score. Jelenleg ugyan az előkelő T11. helyen áll az igencsak erős mezőnyben, de mai teljesítménye majdhogynem a cut-ot túlélő játékosok közül a leggyengébb volt. Természetesen erősen bízunk a jó folytatásban, és abban hogy a hátralévő két napban újra a mínuszok röpködnek majd. 

Bertényi Bence számára azonban nem lesz folytatás, Ő a T30. helyről kezdte a mai napot, köszönhetően tegnapi 74 (+2) score-jának, de sajnos ma kétszer negyvenet (80) játszott, így a kétnapi összetett +10 azt jelenti, hogy számára véget ért a küzdelem Karlstejnben (a cutvonalat plusz hétnél húzták meg a férfiaknál).

A női mezőnyben egyébként új pályacsúcs született ma 63 (-9), amelyet a helyiek versenyzője Krystina Frydlova ért el.

A boldog Frydlova a sporttörténeti scorekártyával

Kötél Bence tehát folytathatja, sikerült a cutvonal megugrása, akárcsak a múlthéten az Osztrák Nyílt Bajnokságon, mi több jelenleg a T11. hely is, amely akár még vérmesebb álmokat is sejtetthet a magyar golf szerelmesei számára!

Hajrá Madzag! Veled vagyunk! Mindent bele!


Fotó: Yulia Stepanova Photography, illetve Lubos Klikar

2020.08.06.

Hozzászólások