Nem rossz ez egy reménységtől

Horváth Ákos VEZET Szlovéniában


- Huszti György írása -

Horváth Ákos a tegnapi 70 (-1) után, ma egy 69-es (-2) körrel örvendeztette meg a kicsiny, ámde annál lelkesebb magyar publikumot a Ljubljana melletti Arboretum Golf Clubban. A Szlovén Nyílt Junior Bajnokság második napján Ákos 16 GIR (Greens in Regulation) ütéssel kápráztatta el a nézősereget és a mai 4 Birdie-jével, két nap után már 11(!) Madárkát számlálhat. A két Bogey-ja egy rossz ütés és egy három putt után született. Mínusz hármas összetett score-jával egy ütéssel vezeti a nemzetközi mezőnyt.

Kötél Bencének ma jobban ment a játék (74), mint tegnap (76) tudtuk meg, a caddie.hu helyszínen tartózkodó rovatvezetőjétől Király Leventétől. A plusz hármas score-nál több volt a játékában, de ma egyetlen középtávoli putt sem akart beesni, TapIn Par-al viszont “tele volt ma a padlás”.

Bertényi Bence ma (76), tegnap (73). Boomy egy egészen elképesztő duplával kezdett az egyesen. Kivette a távolságjelző karót, amely zavarta a lendítésben, de nem elég messzire helyezte le magától amelyet így “telibe vert”. A duplás kezdés után “csak” plusz ötig tudott visszajönni, ma egy-két kisebb hibából jött össze ez a score.

Jaczkovics Emma ma 15 éves lett, ennél sokkal több pozitívumot nem nagyon tudunk leírni, ha csak azt nem, hogy ma legalább 2 Birdie-vel meglepte magát a szülinapjára. Ma (84), tegnap (82), a tizenkettesen pontosan ugyanazt a fát találta telibe, amit tegnap is, (de ma legalább nem a vízbe dobta a játékszert a lomb), ma is dupla ugyanott, majd egy hatszakaszos Bogey-Dupla Bogey sorozat. Ha mégis szeretnénk keresni egy kis szülinapi ajándékot, akkor az a zárószakaszon, sok néző előtt ütött Birdie-je.

Cut nincs a viadalon, így holnap valamennyi magyar kislányért, kisfiúkért lehet szorítani! És persze, leginkább talán azért, hogy Horváth Ákos (aki ott kopogtat (vagy tán dörömböl) a magyar junior válogatott keret ajtaján) meg tudja tartani vezető pozícióját!


Fotó: Tátrai Béla

2020.06.27.

Hozzászólások