Nekikezdett a Lugosi GolfSchool is

Korineum Tábor 2022.Március első két hetében tartotta szezonnyitó edzőtáborát Lugosi Balázs, amely minden évben jókora népszerűségnek örvend tanulói körében. 

Balázs érzelemdús beszámolója:
“Már 2014. óta Észak-Cipruson, a Korineum Golf Clubban tartom edzőtáboraimat, ugyanis kiválóak a helyszín adottságai és minden feltétel adott a profi edzőtábori gyakorlatok lebonyolításához. A tanulók azzal a mondattal szoktak leszállni Budapesten a repülőgépről, hogy: “Mikor megyünk legközelebb?” ?
Ez számomra mindig a legnagyobb dicséret és elismerés részükről.

Az idei túrán napsütés, szeles idő és meglepően gyors, kemény, bajnoki greenek vártak bennünket, a Pannonia nyári green sebességét képzeljük el egy alapvetően hegyvidéki pályán, ahol szinte egy talpalatnyi vízszintes felület sincs... Ez igencsak izgalmassá tette a játékot! Extra ütéstípusokat tanítottam, hogy lehet az egészen rövid ütéseket is nagy magabiztossággal, ívesen felütni a lyukhoz, hogy hamar megálljon a labda. Ennek azonnal hasznát vették a tanulók, nem is beszélve a kör utáni játékelemzésekről. Ilyenkor ugyanis a “nebulókkal” játszom a pályán, hogy jó példával járjak elöl a játékommal, hisz a legtöbb amatőr golfozó nem - vagy csak igen-igen ritkán - játszik profijátékossal együtt. A körök után pedig megosztom velük észrevételeimet, hogyan tudnak jobb eredményt elérni stratégiával, illetve azt is gyakoroljuk, milyen paramétereket vesz figyelembe egy-egy ütésnél a profi golfozó, mennyire tervez előre. A “Mit szeretnél a következő ütésed helyéről látni?” kérdés meghatározza a most következő döntésed.

Ezúton is köszönöm tanulóimnak, hogy valamennyi túránkon rengeteget tesznek hozzá a hangulathoz, ez tényleg egy igazi csapatmunka így nap mint nap és ez nemcsak a reggeli csoportos putt-versenyeknek köszönhető! ?

Következő túrám részleteit hírlevélben fogom kiküldeni, amelyre honlapunk alján tud bárki feliratkozni! 

Eredményes szezont és jó golfozást kívánok mindenkinek!”
Zárta mondandóját Lugosi Balázs


Fotó: LugosiGolfSchool

2022.04.11.

Hozzászólások