Most is Veled vagyunk Csicsi!

Küldjétek a pozitív energiát

- Huszti György írása - 

A mögöttünk lévő hétvégén már az idei tizenkettedig Symetra Tour versenyre került sor, a Michigan állambeli Harris-ban. Kilencedszer volt házigazdája a Sweetgrass Golf Club a Symetra mezőnyének. 156 (két szabadkártyás) játékossal lódult neki a mezőny a háromnapos küzdelemnek, ahol 200 000 dollárt osztottak szét. A végső győzelem végül két amerikai hölgyjátékos között dőlt el, hirtelen halált követően, az első playoff (összesen az 55.) szakaszt követően. Érdekesség, hogy a zárónapon mind a végső győztes Daniela Iacobella, mind a végül második helyre szoruló Cindy Ha is, Bogey-mentes kört produkált, (mínusz hét, illetve mínusz hat a zárókörben). A playoff szakaszon aztán Daniela mégegy (a napi nyolcadik(!!) Birdie-jét produkálva nyert, ezzel 30 000 dollárt is bezsebelve.

A mi Rózsa Csicsinknek, csakúgy mint a korábbi illinoise-i versenyén, sajnos ezúttal is meggyűlt a baja a cutvonallal. 75-öt és 76-ot játszott az első két napon a Par72-es pályán, amely nem volt elegendő a vasárnapi folytatáshoz, Even Par eredmény kellett volna szombat este az “életben maradáshoz”. 

Csicsi csuklója talán javulóban, bár időközben a vállára is áthúzodott a fájdalom, amit hála a gyors és szakszerű beavatkozásnak elhárítottak a szakemberek. Gondolati síkon felmerült ugyan egy újabb verseny kihagyása és a pihentetés. De, mint ahogy elmondta nem is igazán a verseny kihagyás a lényeg, hiszen kis túlzással (a putt-ok és chip-es leszámítása után) egy profi versenynapon a pályán nagyjából 35-40 valódi ütés történik meg. Ezzel szemben egy egy-két hetes edzés kihagyás valószínüleg a teljes szezonjára kihatással lenne, amelyet nem akar Csicsi felvállalni. 

Nyilvánvalóan a hátráltató csuklósérülés mellett, Csilla lelke sincs túl jól, hiszen egy állandóan nyerni akaró profi sportolónak egészen bizonyosan “rosszul esik”, hogy már zsinórban a harmadik versenyén cut-olják le. Úgy érzem, hogy nekünk, magyar golfozói közösségnek, magyar golftársadalomnak most kell igazán Csicsi mögé, mellé állnunk. Most van lelkileg szüksége a támogatásra. Csak remélni tudom, hogy érzi és átérzi, hogy ez a maroknyi kis magyar golfőrült mennyire szereti, mennyire támogatja Őt és hogy nem csak a fényes sikerek és diadalok, de a rosszabb széria esetében is maximálisan kitartunk mellette. Jelenleg ugyan 41. az összesített listán és az álomcélként kitűzött Top10-be kerülésre valóban szükség lesz még az idény hátralévő részében néhány bravúrra, ugyanakkor idén már jópár versenyen megmutatta Csilla, hogy magasan benne van a bravúr a játékában és a fejében. Amerika “messze van” ugyan és a most hétvégi ohió-i verseny helyszín sincs magyar (európai) léptékkel mérve közel. De nagyon remélem, hogy közösen mi ezeregyenéhányan tudunk annyi pozitív energiát és üzenetet továbbítani ennek az igencsak szerethető magyar “kislánynak”, amely átlendítheti a nehézségeken és újra visszatalálhat a már jól ismert, Csicsii-útra!

Hajrá CsicsiLány, Mi Veled vagyunk - bár az Óceán ezen partján ugyan, de - MINDANNYIAN!!


Fotó, videó: FemCafe, illetve Rózsa Csicsi FaceBook

2019.06.25.

Hozzászólások