Mit, minek és mivel mérünk?

Állandó mérések a Highland ProShop-tól


- A Highland ProShop közleménye -

Sokan berzenkednek a gondolattól, hogy egy mérőeszköz segítségével analizálják az ütéseiket, megannyi gondolat keringhet a golfozók fejében.."Mit gondol mellettem a másik, aki sokkal jobban üt nálam, mégsem méricskél.."; "Minek mérjük, ne nézzenek emiatt többen.."; "Mindegy, nem az ütőn múlik..", és még sorolhatnánk. 

A valóság és az igazság az, hogy mérés, azaz megbizonyosodás nélkül már hiba ütővásárlásba kezdeni, ha van rá mód, hogy az ember megtudja, mi való neki, akkor érdemes utánajárni. 

Vannak custom fitting-ek, amikor egy-egy cég hozza az apraját, de inkább a nagyját a márka kínálatának, nyilván ezeken az eseményeken a legbővebb a kínálat, viszont gyakran előfordul -hisz amatőr golfozók vagyunk-, hogy aznap épp két értelmes ütés sincs (az imént említett lámpaláz, vagy csak egyszerűen egy gyengébb nap), így nem derül ki jóformán semmi.

Ezért szereztük be a FlightScope Mevo+ radart, mert ez minden nap velünk van a Shop-ban, bármikor rá tudunk mérni (dedikált custom fitting day hiányában is) az ütésekre, ráadásul a 9 TaylorMade és Callaway driver fej, kiegészülve összesen 23 db nyéllel, a megannyi TaylorMade és Callaway vas összesen több, mint 50 nyéllel már olyan merítés, amiben lehet is méricskélni.

És még egy kis adalék a mérés fontosságához, a minap 3-as fákat teszteltünk egy érdeklődővel, a hetek óta tartó szárazság következtében pedig értelemszerűen vannak olyan sárga foltok a range-en, amik 150-200 méter környékén már megnehezítik a szemre becslés pontosságát. Nem feltétlenül éreztük az elütőszőnyegről, de az egyik, történetesen Callaway Rogue ST Max 3-as fa a jó és a gyengébb találatoknál is jobban viselkedett, mint a másik két ütő, így nem volt kérdés, hogy melyik a jó választás.

Merthogy, az a felvetés alapvetően igaz, hogy a "jó ütés minden ütővel jó ütés", de a kérdés, hogy mi van a "nemjókkal", mert sajnos abból legalább annyi jut ?

1 szó, mint 100, gyertek, próbáljatok, mi mérünk ?


Fotó: Highland ProShop

2022.07.27.

Hozzászólások