Misztikus Arkansas

Hidegrázás Eldorádóban

- Huszti György írása -

Két hét szünetet követően Rózsa Csicsinek vissza kell rázódnia a professzionális kerékvágásba, folytatódnak ugyanis a Symetra Tour küzdelmei. Az idei ötödik állomásra kerül sor, a helyszín ezúttal Arkansas, azon belül is a Mystic Creek Golf Club, ahol péntektől vasárnapig rendezik a háromkörös, Murphy USA El Dorado Shootout versenyt. Ez az ötödik alkalom a verseny megrendezésének történetében, tavaly a dél-koreai Hyemin Kim lett a bajnok, összetett mínusz ötös eredményének köszönhetően. Ő idén is a 144 induló között van, a népes mezőnyt a második napot követően 60 játékosra csökkentik majd (cut).

Őszintén reméljük, hogy Rózsa Csicsi is ott lehet vasárnap a legjobbak között, mi több az is nagyon üdvözítő lenne, ha Top20 esetleg Top10 körüli eredményt tudna produkálni. Az első négy Symetra Tour versenyt követően ugyanis világosan kezd kirajzolódni az összetett mezőny eleje, és Csicsinek igazából csak akkor lesz esélye az év végi álmát (LPGA kártya) valóra váltani, ha szinte folyamatosan legalább a Top20 körül (vagy előrébb) tudna végezni a Symetra versenyeken.

Ugyanakkor a hétvégén erősen hátráltathatja, hogy jelenleg komoly megfázással, hidegrázással bajlódik, túl jól sikerült ugyanis a Hawaii kitérő. A Nemzeti Park vízesése mögé - egy kiálló szikláról - beugrálni igazán jó bakfis kalandnak bizonyult, de váltóruha nélkül (vizesen) hazamenni a dzsungelből, már valószínűleg nem volt annyira jó ötlet. Így most egy kicsit az arkansasi orvosi stáb kezében van a magyar játékos sorsa és eredménye.

A 150 000 dollár összdíjazású versenyt Csicsi magyar idő szerint péntek este 20:47 perckor kezdi meg a tízes elütőről két amerikai játszótárssal kiegészülve. Az ázsiai származású Demi Runas-sal, aki jelenleg a kereseti lista (összetett eredmény) 5. helyén áll (Csicsi itt egyébként jelenleg a 12.) és Laura Wearn-al, akit az idei első versenyen lecut-oltak, utána azonban három Top25-os eredményt tudott hozni.

Csicsi kapcsán egyébként további hírekkel is tudunk szolgálni, némileg változik ugyanis a versenynaptára. Mostanra biztossá vált, hogy az eredetileg betervezett jövő hétfői LPGA gyors selejtezőt kihagyja a kaliforniai Daly City-ben. Ugyanakkor új - és rendkívül örömteli - fejlemény, hogy indulni fog május 6-án a női US Open selejtezőn, a floridai The Wanderer's Golf Club-ban. Ezen a selejtezőn egy nap alatt két kört kell majd lejátszania annak aki be akar kerülni erre a Major versenyre, amelyre idén a Charleston Country Clubban kerül majd sor május 30. és június 2. között. A női US Open egyébként a legrégebbi LPGA Tour verseny (alapítási éve: 1946), az öt darab női Major egyike, amelyen idén 5 millió dollárt osztanak szét.

De ne szaladjunk ennyire előre, és ne együk ennyire forrón a kását, egyelőre a hétvégi arkansasi Symetra Tour állomáson szurkoljunk Csicsinek a minél jobb eredményért.


Fotók forrása: Symetra Tour, illetve Rózsa Csicsi FaceBook

 

2019.04.25.

Hozzászólások