Mindenki SZABADON sportolhat!

Megtörtént a bejelentés!


- Az MTI híre nyomán -


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járványhelyzettel összefüggésben a csütörtöki Kormányinfón a különböző bajnokságok, sportversenyek újraindításával és a szabadidősporttal kapcsolatos kérdésekre is válaszolt:

 

„A Kormány azt a helyes döntést hozta, az európai gyakorlattal összhangban, hogy a sportági szövetségek szabadon dönthetnek arról, hogy a bajnokságok folytatódnak-e vagy sem – magyarázta a múlt héten megszületett rendeletet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. – A Kormány a tilalmakat megszüntette, innentől a szövetségek az illetékesek. Az általános biztonsági szabályok rájuk is érvényesek.”

A miniszter külön is kiemelte a német példát – Németországban szerdán döntött az ottani kormány arról, hogy folytatódhatnak a bajnokságok –, majd a szabadidősporttal kapcsolatos kérdésre is válaszolt.

Mostantól mindenki szabadon sportolhat. Semmi akadálya annak, hogy valaki focizzon, kerékpározzon, teniszezzen vagy bármilyen sportot űzzön."

Hozzátette még: "A kormány álláspontja világos, Budapestet és Pest megyét is elhagyhatják a lakosok, ha a biztonsági szabályokat betartják.”  

 


Fotó: Portfolió

2020.05.07.

Hozzászólások