Minden juniornak újra kell vizsgáznia

18 év alatt irány újra az "iskolapad"


- Az MGSz Közleménye -

A Magyar Golf Szövetség kiemelt hangsúlyt fektet az elmúlt évben bevezetett új R & A golfszabályok alaposabb megismertetésére, a sportszerű magatartás, a golf hagyományaira épülő etikett hazai elterjesztésére. Ennek érdekében, a 18 év alatti junior játékosok csak akkor indulhatnak idén hendikep módosító versenyen, ha előzetesen szabályvizsgát tesznek függetlenül attól, hogy korábban már megszerezték az EGA-kártyát.
A felnőtteknél változatlanul, csak annak kötelező vizsgázni, aki új játékosként kíván EGA-kártyát kapni.

A KÖTELEZŐ szabályismereti vizsga közel 160 junior játékost érint. A tanfolyamot és a vizsgát a Magyar Golf Szövetség Bíró Bizottsága közreműködésével, a klubok szervezik, mely a juniorok számára ingyenes, de a pótvizsga 10 ezer forintba kerül.
A 18 éven felüli játékosok számára az oktatás és a vizsga változatlan szabályok szerint folyik. Az új EGA-kártyát igénylő játékos számára kötelező kurzus 2-2 elméleti és gyakorlati órából, valamint 1 óra vizsgából áll, személyenként 10 ezer forint díj ellenében.

Az aktuális tanfolyamok és vizsgák időpontját a klubok teszik közzé. A sikeres vizsgát tett játékosokat a Magyar Golf Szövetség tartja nyilván, kizárólag számukra kerül majd kibocsátásra az EGA-kártya.

Az EGA-kártya 15 ezer forint szövetségi tagdíj befizetése mellett, továbbra is az anyaklubnál igényelhető.


Fotó: NorfolkDailyNews

2020.02.14.

Hozzászólások