Mikor tiltanak el egy versenytől?

Kürti Péter kérdéseKedves Online Bíró!

Milyen következménye van annak, ha valaki (orvosi igazolással nem menthető okból) nem jelenik meg ranglista-versenyen, pedig nevezett (de nevezését nem vonta vissza a nevezések lezárása előtt)?

E kérdésben eltérő véleményekkel találkoztunk a minapi ranglista versenyeken:
a) nem megjelenés (no show, NS) esetén a következő két ranglista-versenytől eltiltás jár ÉS 10.000 Ft bírságot kell fizetnie a játékosnak
b) nem megjelenés (no show, NS) esetén a következő két ranglista-versenytől eltiltás jár VAGY 10.000 Ft bírságot kell fizetnie a játékosnak
c) nem megjelenés (no show, NS) esetén eltiltás minden ranglista versenytől AMÍG a játékos a 10.000 Ft bírságot nem fizeti be az MGSZ-nek

Gyors felmérésem szerint a játékosok nem ismerik a következményeket, az illetékesek pedig a fenti lehetőségeket említik. Mindenki számára hasznos lenne tisztázni, mit mond pontosan az idevágó rendelkezés.

Üdvözlettel,
KP

 

Kedves Péter,

Köszönjük szépen megtisztelő megkeresésed!
Kérdésedre a választ nem feltétlenül az Online Bírónak kell megadnia, elég ha “felütjük” a Magyar Golf Szövetség idei Versenyszabályzatát a megfelelő oldalon.

Az ide vonatkozó passzusokat a válasz végén szó szerint is beidézzük, de azok részére akik nem kívánnak ennyit sem olvasni, íme egy általunk készített “rövid” összefoglaló kivonat a legfontosabb tudnivalókról:

A nevezéseteket következmények nélkül visszamondani a nevezési határidő le nem jártáig tudjátok.

Ezt követően (hivatalos orvosi igazolás hiányában) a meg nem jelenés NO SHOW-nak minősül (az idei Szövetségi versenyek külön-külön Versenykiírásait böngészgetve, úgy tűnik, hogy szövetségi (nem a ranglista) versenyek esetében KIVÉTEL a NO SHOW alól, ha a játékos nem utalja el a nevezési díjat, mert az egyedi Versenykiírások értelmezése szerint, a szövetségi versenyeken csak azután válik hivatalossá a nevezés, miután a nevezési díj összege megérkezett az MGSZ Bankszámlájára, legalábbis az eddig megismert szövetségi Versenykiírások ezt a kitételt tartalmazták).

Tehát, a hivatalos nevezéseket követő NO SHOW-k után a következő büntetési tételeket kapja a játékos:

Adott versenyévben az ELSŐ NO SHOW-t követően:
- NEM Szövetségi/Ranglista verseny esetében NINCS hivatalos büntetés
-  Szövetségi/Ranglista verseny esetében 10 000 Ft büntetés megfizetése az MGSZ felé (2 héten belül). Mindaddig nem indulhat az adott játékos Szövetségi/Ranglista versenyen amíg részéről meg nem történik a befizetés.

Adott versenyévben a MÁSODIK NO SHOW-t követően:
- NEM Szövetségi/Ranglista verseny esetében NINCS hivatalos büntetés
- Szövetségi/Ranglista verseny esetében 10 000 Ft büntetés megfizetése az MGSZ felé (2 héten belül). Illetve halmazati büntetésként az adott versenyt követő hétfőtől számított 30 napon belül nem indulhat a játékos Szövetségi/Ranglista versenyen.
Illetve, mindaddig nem indulhat az adott játékos Szövetségi/Ranglista versenyen amíg részéről meg nem történik a befizetés.

Adott versenyévben a HARMADIK NO SHOW-t és/vagy NO RETURN-t követően (beleértve minden és bármilyen versenyt (akár egy négyfős “buli” TexasScramble-t is)):
- A játékos a versenyt követően az év hátralévő részében egyetlen Szövetségi/Ranglista versenyen sem indulhat.

 

Fontos megjegyezni, hogy akár már egyetlen NS/NR eredmény után is dönthet úgy bármelyik rendező klub, hogy adott játékos nevezését nem kívánja elfogadni!

Ami a játékosok Hendikepjét illeti:
- No Show (NS) esetében a játékos hendikep történetébe semmilyen bejegyzésre nem kerül sor.
- No Return (NR) esetében a játékos hendikep történetébe az elmúlt 20 versenyének legrosszabb (legmagasabb értékű) SD eredménye kerül automatikus berögzítésre. 

Őszintén reméljük tudtunk segíteni az értelmezéssel!

A magunk részéről még annyit tennénk hozzá, miszerint a GOLFiGO rendszer természetesen számon tartja és összegzi az NS/NR eredményeket, de az MGSZ illetékeseinek kérésére a rendszer automatikusan nem tiltja le a nevezésről az adott játékost, “csupán” jelzést ad a Magyar Golf Szövetség felé.

Az MGSZ Versenyszabályzatának 2. sz. melléklete ITT olvasható

Üdvözlettel,
a GOLFiGO csapata


Fotó: Linkedin

2021.05.31.

Hozzászólások