MidAm Közlemény

39 nevező


Az alábbiakban a MidAmGolf közleményét olvashatjátok, amelyet a viszonylag kevés nevező "ihletett". Ugyanakkor pontosan emlékezhetünk, hogy az első Magyar MidAm Bajnokságon talán még ennél is kevesebben voltak, mára azonban az ország egyik legnépszerűbb versenyévé nötte ki magát ez a rendezvény.
Szóval, minden kezdet nehéz, de Hajrá Magyar MidAm, Hajrá Magyar GOLF!

MidAm MatchPlay KÖZLEMÉNY

Tájékoztatunk minden résztvevőt és érdeklődőt, hogy a nevezői létszám tükrében az alábbi lebonyolítási rend lép érvénybe a MidAm Match Play Golfbajnokságon a Versenybizottság döntése értelmében.

A férfi mezőnyben az első napon 4 fős csoportokban körmérkőzést játszanak a versenyzők 9-9 szakaszos match play formában, de folytonos játék mellett. A csoportok hendikep kiemelés alapján kerülnek meghatározásra (1-16-17-32; 2-15-18-31; 3-14-19-30; stb.) Vereség esetén 0 pontot, döntetlennél 1 pontot, győzelem esetén pedig 3 pontot kap a játékos. A csoportban kialakult sorrend szerint kerülnek az egyes játékosok az 1-es, 2-es, 3-as és 4-es táblákra, ahol 8-8 játékos mérkőzik tovább, immáron egyenes ági versenyben. Az 1-es táblán lévő golfozók az 1-8 helyért, míg a 2-es táblán lévők a 9-16. helyekért, stb. játszanak. Minden tábla 1-3 helyezettjeit díjazzuk kupákkal, érmekkel és szponzori ajándékokkal. Egyenes ágon döntésre kell vinni a játékot. A nyertesek a nyertesekkel, a vesztesek pedig a vesztesekkel játszanak tovább, azaz a második és a harmadik játéknapon összesen 3 x 18 szakaszt fognak játszani a golfozók.

Hölgyeknél a Versenybizottság több, alternatív lebonyolítási rendeket dolgozott ki, amely közül a körmérkőzéses rendszert választották a hölgyek 4 x 18 szakaszon. Vereség esetén 0 pontot, döntetlennél 1 pontot, győzelem esetén pedig 3 pontot kap a játékos. Az lesz a Match Play Bajnokság bajnoka, aki a legtöbb pontot gyűjti össze a 4 játék során. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény, ennek azonossága esetén pedig a több nyert szakasz számít (nagyobb arányú győzelem). Amennyiben ez is azonos, úgy (csak a bajnoki címért folyó küzdelemben) szétütés dönt match play játékformában a Versenybizottság által kijelölt szakaszon.

Kiváló játékot és jó versenyzést kívánunk!


Fotó: MidAm Golf

2019.07.10.

Hozzászólások