Mickelson megtagadta Koepka kérését

Elolvad-e az egy ütés előny?


- Huszti György írása -

Brooks Koepka, ötszörös PGA Tour győztes, (ebből háromszor major tornát megnyerve) jelenleg holvtversenyben vezeti a Masters mezőnyét, egy ütés előnnyel “a nagy öreg” Phil Mickelson előtt. Így újra aktuálissá vált egy régi történet, amely mintegy öt évvel ezelőtt került először a nyilvánosság elé. 

Még a 90-es évek vége felé történt itt Augustában, hogy az akkor 8-9 éves Koepka-t szülei kihozták megnézni az akkori Masters versenyt. A kis Brooks azonban elszakadt tőlük, és belógott a játékosok számára fenntartott parkolóba (ahová nézők számára tilos volt a bemenet). Itt “összefutott” Phil Mickelson-nal, aki akkor már tizenháromszoros Tour győztesnek valhatta magát (azóta egyébként negyvennégyszeres(!), köztük 5 major győzelemmel). 

Nos, a kis Brooks nem sokat teketóriázott, gondolta kihasználja az alkalmat és autogramot kér a “balostól”, de legnagyobb megdöbbenésére nemleges választ kapott. 

A történet “titokban” maradt egészen öt évvel ezelőttig, amikor is Koepka és Mickelson az Open Championship gyakorlókörén egy flightba nem kerültek. Ekkor azonban a fiatal Koepka nem bírta ki és elmesélte Phil-nek, hogy úgy érzi Ő volt az egyetlen gyerek akinek Mickelson a teljes pályafutása alatt nem adott autogramot, és ezért bizony hosszú évekig neheztelt rá. Phil természetesen nem emlékezett az esetre, de nevetve közölte, Brooks tiltott helyen kérte tőle az aláírást, és a szabályokat be kell tartani.

Amikor Mickelson-t arról faggatják, hogy milyen érzés olyan fiatalok ellen játszani, akik meg sem születtek, vagy esetleg óvodába jártak, amikor Ő megkezdte a PGA karrierjét, általában így válaszol:
Először is köszönöm, hogy emlékeztetsz az évek múlására. El kell hogy mondjam, rendkívül szórakoztatónak tartom, hogy közelről szemlélhetem, ahogy ezeknek a fiatalembereknek a játéka évről-évre fejlődik mellettem.

Természetesen azóta kapott már autogramot Koepka Mickelsontól, mint ahogy Phil is rendelkezik Brooks aláírásával, hiszen együtt küzdöttek a Ryder Cup-on az USA színeiért, és emlékbe aláírtak egymásnak. Amikor ezzel szembesítik Mickelson-t, hogy bezzeg neki aláírt Koepka, akkor általában nevetve közli, hogy Ő tudta, hogy hol szabályos kérni ezt és ott tette meg. 

Ma ismét egymás ellen küzdhet a két sportember (megosztott első, illetve második helyről indulva), akik életkoruknál fogva akár apa-fia kötelékben is versenyezhetnének.

 

2019.04.12.

Hozzászólások