Mesterek Tornája

Bence és Kriszti indulhat a szabóhoz


Pajzzsal vagy Pajzson! A Fülöp család a vállán hozta be a klubházba "Mester" Bencét

 

- Huszti György írása -


Véget ért a hétvégi, kétnapos (StrokePlay formátumú) Pannonia Masters. Valamivel kisebb érdeklődés kísérte ugyan az eseményt, mint a jövő heti Augustában megrendezésre kerülő Masters-t fogja, de ne legyünk telhetetlenek, hiszen már az is hatalmas dolog, hogy november(!) 7-8. hétvégéjén Magyarországon - csodálatos időben - komoly golfversenyen indulhatunk. Sokadszorra húzott ugyanis lapot a Pannonia GCC fiatal és bátor menedzsmentje, és újra bejött a húzásuk. Az idei - szokatlan - szezonban, nem először mertek hazánkban szokatlan megoldásokat előhúzni a kalapból, korábban például szinte elképzelhetetlen lett volna, hogy Szent András havának majdnem közepén kétnapos komoly StrokePlay versenyre kerülhessen sor, de bőven bejött a számítás. Ne feledkezzünk meg a vasárnapi Jakobi András/Kiss Ferenc (bíró/marsall) duó bravúros megoldásáról sem, amely lehetővé tette, hogy még sötétedés előtt beérkezzenek a flightok, a délelőtti tartós köd ellenére is. Ehhez a parádés megoldáshoz persze szükség volt, egy gyors és határozott döntésre is, amely átrendezte a szintén kétnapos japán háziverseny mezőnyét. Összességében az elvárhatónál lényegesen jobban teljesített a Pannonia legénysége a ködös novemberi hétvégén.

Ami a játékot illeti: a hölgyek esetében előzetesen arra lehetett leginkább számítani, hogy a Batta Krisztina, Sántha Laura, Stern Lea trió fog ádáz csatát vívni a klubbajnoki zöld zakó birtoklásáért, talán még Kiss Polett Karolinát lehetett a dobogóra várni a gyengébbik nem esetében. Aztán a nagyon fiatal - éppenhogycsak 14 éves - Lea nagyon hamar kiszállt a versenyből az első napi 90-nek köszönhetően, így a szombati nap végére a lassan már “megszokott” Batta/Sántha (79/78) párharc alakult ki. A zárónapon azonban a rutin felülmúlta a fiatalságot és így Batta Krisztina - a Senior Ladies kapitány - magabiztosan szerezhette meg nyolcadik klubbajnoki címét (lassan külön gardrób-szoba kell majd a zöld zakóknak). 

Hölgyek:
1. Batta Krisztina +10 (79/75)
2. Sántha Laura +17 (78/83)
3. Kiss Polett Karolina +23 (85/82)

Batta Krisztina, akinél a piros hamarosan ismét zöldre válthat

A férfiaknál szinte biztosra vehető volt, hogy a Pannonia Junior Akadémia ifjú titánjai rendezik le a dobogós helyezéseket egymás között. Természetesen az ötszörös Junior Bajnok Závaczki Bálint volt a legnagyobb favorit, bár Somogyi Bence is megmutatta már fiatal oroszlán körmeit és (tej)fogait, hiszen az idei Pannonia RanglistaMaraton első napi 69-ese igencsak tekintélyt parancsoló eredmény volt. A dobogó harmadik fokára sok jelentkezőt várhattunk az előzetes számítások alapján: Benke/Fülöp a junior korosztályból, Müller/Briglovics a felnőttek közül, de a két “veterán” Koller/Hatvári is odaérhetett VOLNA. Azonban hatalmas meglepetés született. Na nem az első helyen, hiszen a korábbi “kisebbik” esélyes “kis”Somogyi már az első versenynapi 71-el megmutatta, hogy mi várható a hétvégén és végül magabiztosan szerezte meg élete első klubbajnoki serlegét. A második helyen, valami elképesztő meglepetésre Rádonyi “Csicsó” Kristóf végzett, aki az első napon még “csak” 76-ot játszott (6-os hcp-vel), de a második napon úgy sikerült EvenPart-t (72) hoznia, hogy az utolsó szakaszon (vélhetően kisebb remegések közepette) egy dupla Bogey-val zárt és még a munkahelyére (DigiSport) is beért az esti "műszakra" közvetítésre. Az ezüst, az Ő esetében igen-igen szépen csillog, és bár így Závaczki Bálintnak ezúttal meg kellett elégednie a bronzzal, ezzel együtt Bálint alighanem a - számára borzalmas - szezon legnagyobb és legsportszerűbb küzdője.

Urak:
1. Somogyi Bence +1 (71/74)
2. Rádonyi Kristóf +4 (76/72)
3. Závaczki Bálint +5 (75/74)

A 2020-as rendhagyó golfszezon ezzel gyakorlatilag véget ért, főleg hogy vasárnap Lőrincen az utolsó idei (elhalasztott) ranglistaverseny is lezajlott, ahol Rózsa Dávid utolsó amatőr versenyét húzta be és mivel Ő éppen tíz évvel ezelőtt Lőrincen kezdte az alapokkal, így szépen keretbe foglalhatta saját amatőr pályafutását. 
A Pannonia Masters győztesei a koronavírus szezon csitultával pedig majd indulhatnak a szabóságba a szép új zöld zakóikért. 

Mindannyian vigyázzatok magatokra és egymásra az év hátralévő Scramble versenyein!

Eredmények ITT

 

Fotó: caddie.hu, illetve Yulia Stepanova Photography

2020.11.09.

Hozzászólások