Máté duplázott

Véget ért a X. MidAm Open


A háromnegyed Szeberényi család ?

- Az MMAGE Közleménye -

A jubileumi évben a MidAmok visszatértek Bükfürdőre, hogy méltó módon ünnepeljék meg a midam nyílt bajnokságok sorozatban 10. alkalmát. A 10 nemzet 89 játékosának majdnem fele single hendikepes játékos volt, így erős és szoros közdelemre lehetett számítani. Továbbá számos korábbi bajnok is tee-re állt, többek között Zilahy Csaba, Baldauf László, Meznerics Gergely, Movik Gabriella, Krämer András, Dr. Gal Jos Zsombor, Magyar Krisztián, így garantált volt a magas színvonal.

Először 2020-ban lépett elütőre Szeberényi Máté MidAm Nyílt Bajnokságon, de akkor még a kora miatt csak szabadkártyával és díjazáson kívül szerepelhetett. Mint, ahogyan azt sokan várták tőle, az első Bajnokságán, melyen már hivatalosan is betöltötte a 30. életévét, megszerezte a Nyílt Bajnoki címet 9 ütéssel megelőzve azt a Jakub Haseket, akivel idén megint csak egy flightban játszott a döntő napon. De Szeberényi valójában duplán duplázott, mert az idei évben a Nyílt Bajnoki cím mellé megszerezte a Magyar Bajnoki címet is.

Máté az első napot egy apró döccenővel indította, így 5. helyről várta a másodikat, ami már sokkal jobban sikerült. Az erősen szeles idő ellenére egy 76-os kört sikerült játszania. Ezen a napon a 70-es régióban mindössze 3 játékosnak sikerült, így többek között annak az Aaron White-nak, a mezőny hendikep szerinti harmadik legerősebb játékosa volt. Végül a döntő napján a negyedik szakaszig volt csak kérdéses a nyílt bajnoki cím sorsa, mert innentől kezdve már -2-t játszott Szeberényi.

Florian Tomkonak nem sikerült végül megszorítani Szeberényit a hátsó kilencen, de az alulról érkező támadásokat vissza tudta verni végül a 17-esen egy birdie-vel, így az addig együttállásban álló Zilahy-Hasek-Tomko trióból Tomko került ki győztesen. A harmadik helyen végül Zilahy Csaba végzett együttállásban Jakub Hasekkel, az utolsó 36 szakaszon elért jobb eredményének köszönhetően.

A férfi Magyar Bajnoki címet is ezáltal Szeberényi Máté vitte el, míg második magyarként Zilahy Csaba végzett. A dobogó harmadik fokára Krämer András léphetett fel három napi +23-as teljesítményével.

A Hölgyek küzdelmében rajt-cél győzelmet ért el az ukrán Galyna Zagorodnia. Habár a második napon a vietnámi-magyar Hoang Thu Dunggal együttállásba került, az utolsó körre kijött a rutin és a két játékos közötti majd 10 hendikep különbség. Harmadik helyen Fiserné Dr. Koplányi Eszter végzett, a harmadik körében három birdie-jének köszönhetően.

A női magyar mezőnyben Hoang Thu Dung végzett az élen, míg második és harmadik helyen együttállás alakult ki Fiserné és Sajner Zsuzsa között. A végső sorrend is így alakult a két hölgy között.

Az idei évben már második alkalommal meghirdetett Nations Cup küzdelmében a szlovák csapat (270, Martin Sebesta, Florian Tomko, Aaron White) diadalmaskodott 1 ütéssel megelőzve a magyar The Teams csapatát (271, Krämer András, Meznerics Gergely, Szalay Attila, Zilahy Csaba). Harmadik helyen a Hungarian Greenlenders végzett (Dr. Bohács Zsolt, Dr. Horváth Péter, Koller György, Magyar Krisztián)

Az eredmények ITT érhetőek el


Fotó: Kecskés Kornélia Instagram

2022.09.06.

Hozzászólások