Másfél órás kör

Új European Tour rekord- Huszti György írása -

Egészen elképesztő történésnek lehettek szemtanúi azok a szerencsés nézők, akik vasárnap kora reggel kilátogattak Dubajban az Omega Desert Classic zárónapjára. Történt ugyanis, hogy a cut-ot 71 versenyző “élte túl” és tekintve hogy kettes flight-okban indították a mezőnyt, az utolsó helyen árválkodó svéd Sebastian Söderbergnek nem jutott pár az első (helyi idő szerint 7:10 perckor induló) flight-ban. Ez még önmagában így messze lenne a szenzációtól, hiszen ez megesik olykor-olykor, ilyen esetekben egy hivatalos scorer (egy rules officer) kíséri az egyszemélyes “flight-ot” végig a pályán. A 30 éves, egyszeres European Tour győztes Söderbeg azonban gondolt egy merészet, és úgy döntött, hogy mivel úgyis az utolsó helyen áll, Ő bizony ma futva(!) fogja teljesíteni a kört. A caddie-jének persze még nehezebb volt a dolga a megtömött golfbag-el a hátán loholnia Sebastian után, de Ő legalább a green-ek mellett kifújhatta magát.
A vége egészen szenzációs lett, Sebastian ugyanis 96(!!) perc (bő másfél óra) alatt teljesítette a European Tour kört, ráadásul egy plusz hármas eredményt elérve, amelynél bőven voltak a mai napon gyengébb teljesítmények azon játékosok között, akik sétálva teljesítették a közel 10 kilométert. Söderberg végül még meg is előzött egy sporttársat, az angol Aaron Rai-t akinek ma csak +9 jött össze. Az 1 óra 36 perces kör természetesen új European Tour időrekord, a svéd játékos érdekes módon éppen az első nap után itt még az első helyen álló belga Thomas Pieters korábbi rekordját (1 óra 59 perc) adta át a múltnak.

A világranglista 137. helyén álló Söderberg a következőket nyilatkozta a záróköre után, amikor még bőven elérte a szállodai reggelit: 
“Azt hiszem a plusz hármas kör egy meglehetősen jó eredmény, tekintve hogy egyetlenegyszer sem sikerült ma a drive-jaim után eltalálnom a Fairway-t”.
Ez egy valóban meglehetősen jó eredmény, neki legyen mondva 😂


Fotó: EuropeanTour

2020.01.26.

Hozzászólások