Márci(pr)usi edzőtábor

Hogyan telt Lugosi Balázs idei szezonjaLugosi Balázzsal, a Lugosi Golf School alapítójával futottunk össze egy könnyed süteményre, két Karácsonyi meglepetés beszerzése közben, Balázst az idei szezon versenyeiről, illetve edzőtáborairól kérdeztük. Külön köszönet, hogy a férfiember számára gyakran nem könnyű ajándék csomagolási idejét fordította arra, hogy rajtunk keresztül olvasóinkat is tájékoztassa a 2022-es szezonjáról, illetve jövőbeli terveiről.

Először is fogadd gratulációnkat az idei ProTour elnevezésű profi versenysorozat összesített második helyezéséhez, amelyet úgy értél el, hogy három különböző fordulót is sikerült megnyerned (ennél többet (négyet) csak Tamás testvérednek sikerült), minek tudható be az idei formád?

Köszönöm szépen! Az idei év kezdetekor január-februárban beltéri edzéseim során Tamás öcsém szakmai ellenőrzése mellett két fundamentális dolgot megváltoztattam a swingemben, mindezek hatására teljesen megváltozott a játékom képe. Emellett sokat dolgoztam a kezdő ütésemen, ami nemcsak, hogy pontosabb lett hanem hosszabb is mint eddig, sok esetben megütöttem a 300 yardos (mintegy 270 méter, a szerk.)  távolságot, aminek hatására többször kerültem fel a greenre a második ütéseimmel mint eddig, innentől kezdve pedig a rövidjátékon és főleg a gurításon múltak az eredmények.

A csúcsformámat májusban és júniusban értem el, amikor három egymást követő fordulón sikerült nagyon jó eredményeket hoznom. Először Hencsén ütöttem 73 ütést, (3 birdie, 4 bogey), itt a komoly versenyzői múlttal rendelkező PlayingPro Morozov Misa végzett a második helyen, majd következett a Kisoroszi forduló, ahol szintén 73 ütéssel tudtam győzni, itt csupán egyetlen ütéssel lemaradva lett második Wilheim István, akinek ekkora már - Misához hasonlóan - volt már egy tornagyőzelme. Kisorosziban is három birdie, 4 bogey szerepelt a kártyámon, így a következő célom az volt hogy megfordítsam ezt az arányt a mínuszok javára. Ez sikerült is a következő fordulóban Bükön, ahol nagyon izgalmas csatát játszottam, érdekes módon éppen egy flightban küzdve Wilheim Istvánnal és Morozov Misával. Így fokozott izgalommal álltam fel az első elütőre, lélektanilag nagyon nagy menetelés volt ez a kör. A hármas szakaszon tripla gurítással bogeyt vétettem 6 méterről, de ezt a hibát szerencsére egy eagle, majd egy birdie követte. Ezután csak úgy sorakoztak előttem az esélyes birdie gurítások, amelyek azonban csak nem akartak beesni, a 13. szakaszon vissza is kerültem EvenPar állásra 2 bogey-val. Majd a hírhedt 14. szakaszon egy erős bal kanyarral 110 méterre közelítettem meg a zászlót a hármas fámmal, onnan 4 méterre ütöttem a pin pozícióhoz képest így sikerült birdiet elérnem, amely lélektani fordulópontot hozott számomra. A 15 és 16. szakaszokon is birdie puttokból lett par, majd a 17. szakaszon egy bomba drive után támadtam a greent, ami végül egy rövid pitch-puttos birdiet repített a kártyámra. Így kerültem kettővel par alá, az utolsó szakaszon pedig a 6 méteres birdie puttom megállt a lyuk szélén így sikerült az évem legjobb körét lehoznom 70 ütéssel. (Az idei évben a teljes profi magyar mezőnyben Lugosi Tamás, Morozov Misa és én tudtunk 70 (-2) ütéses kört játszani) Fantasztikus élmény volt, és bár a bajnokságig nem tartott ki a jó formán, mégis nagy örömmel gondolok vissza erre a szezonra!


Novemberben sikeres edzőtábort tartottál Cipruson, amelyen 15-en vettek részt, mitől ilyen népszerűek a túráid?

Van egy visszatérő törzsgárda, akik tudják hogy mire számíthatnak, mind szakmailag mind hangulatilag, ugyanakkor természetesen vannak új résztvevők is. Ami külön öröm számomra, hogy az új résztvevők általában már ilyenkor lefoglalják a következő évre a helyeiket, annyira élvezik a tábor programját, a környezeti szépséget és a közös edzések hangulatát.

Mondanál néhány szót a programról?

Minden nap más és más játékrészt gyakorlunk, az edzéseim tartalmaznak előadást, bemutatást, gyakorlást és edző-feladatok teljesítését is. Minden játékos a Lugosi Golf School ún. táborfüzetébe vezeti eredményeit, ami azért is hasznos mert a különböző évek eredményeit később össze tudják hasonlítani. A program minden évben változik, éppen azért, hogy tudják a játékosok, bármikor eljönnek, újat és izgalmasat fognak tanulni. Az edzőtábori füzetben vannak fix részek, és van ami változik, attól függően, hogy milyen edző-feladatok és célkitűzések vannak az adott hétre. 

Nagyon tetszett a résztvevőknek, hogy minden nap magasabb szinten játszották azt a játékrészt, amelyet reggel kiemelve gyakoroltunk. Pl. az egyik reggel csak a driver ütéssel foglalkoztunk, amelynek hatására óriási javulás következett be a játékosok távolságában, valamint a szórásképében is. 


Mikorra szervezed a legközelebbi edzőtáborod?

Jövő tavasszal, március 5-12. között kerül sor a következő, már a versenyszezonra felkészítő táboromra Cipruson, amelyet idén is a Golf Travel Hungary-n keresztül bonyolítok, ahol mindig megbízhatóan és jól vannak megszervezve az utaim, hála Batta Krisztinának. A jelentkezés már megnyílt, várom szeretettel a kedves golfozókat! Részletek és jelentkezés: a balazs@lugosigolf.hu email-címen.

Köszönjük szépen a beszélgetést!

Én magam is köszönöm az érdeklődést és Mindenkinek áldott, békés ünnepeket kívánok!


Fotó: LugosiGolfSchool

2022.12.15.

Hozzászólások