Maraton életre-halálra

Ma indul, de csak novemberben zárul


- Huszti György írása -

A mai napon kezdetét veszi Rózsa Csicsi talán legfontosabb idei versenye. Az LPGA (a világ legerősebb női profi-ligája) utolsó selejtező állomása, amely a jövő évi versenysorozatra kvalifikál. Az első kör négy napig tart (október 23-26.) majd három nap “pihenő” következhet (gyakorló körök, illetve egy Pro-Am verseny) az újabb négy nap előtt (október 30 - november 2.). Így összesen 8 körben, 144(!) szakaszt lejátszva dől el, kik kaphatnak jövő évi tagsági kártyát. A hatodik napot követően a záró két napra már csak a cut-ot túlélő játékosok kapnak lehetőséget. 

98-an indulnak neki a Q School Stage III. 144 szakaszának. A rendkívül erős mezőny a következőkből tevődik össze: az idei LPGA sorozatból kipottyanó játékosok (101-150 helyezettek), a Symetra Tour összetett 11-35 helyezettjei (a Top10 már LPGA kártyához jutott), illetve a Q School Stage II-ről továbbjutó versenyzők (lásd a magyar versenyző is).

Csicsi negyedszerre próbálkozhat ebben az utolsó szakaszban, 2016-ban még 15 ütésre volt a kártyát jelentő 45. helytől, 2017-ben 7 ütésre volt a vonal, míg tavaly már csak 3 ütésre volt az álmok betetőzésétől (75,74,72,75,73,76,72,72) ráadásul az elmúlt évben ugyanitt, az észak-karolinai PineHurts GC pályáin tartották a megmérettetést, amely így ismerős lehet Bajnoknőnk számára. Az első négy kört a hatos számú, míg a második két kört a kilences számú pályán bonyolítják le. Az első 45 (vagy velük azonos eredményt elérő) hölgy kapja meg a jövő évi részleges LPGA részvételre jogosító kártyát (14-es kategória).

Csicsi - aki Floridából a Tom Burnett Academy-án töltött edzőtáborból érkezett “fel” a versenysorozatra - ma, nemzeti ünnepünkön magyar idő szerint 15:07 perckor (a hátső kilencen) kezdi meg az utolsó, szinte végeláthatatlan küzdelmet az általa megálmodott világ kapui előtt. 

Tisztelettel kérünk minden magyar golfozót, hogy szerda délután három és hét óra között néhány percig gondoljunk a magyar golfélet vezércsillagára Csicsire és küldjünk pozitív energiákat számára az Óceán túlpartjára, Észak-Karolinába.

2019.10.23.

Hozzászólások