Magyarok Balcsizzatok!

Örökzöld sláger


- Huszti György írása -


Egy európai gyöngyszem, amely talán kissé méltatlanul esik ki a hazai golfozók mindennapi gondolataiból, amikor azon morfondíroznak, merre vegyék az irányt újabb kismadarakat hajszolva. Egy olyan pálya, amely teljes mértékben megfizethetetlen kulisszával rendelkezik, amelyre letekintve joggal ámulhatnak el a flat-pályákhoz szokott közép-európai játékosok, olyan látványt nyújtva a néha talán kissé csüggedő golfozónak, amely kárpótolja bármely tripla bogey-ért, és amelyet még a LIV Golf szaúdi milliárdosai sem igen tudnának, mondjuk Portland-be varázsolni. Igen, a Balaton Golfról van szó:

“Emlékszem, mennyire vártam
A tihanyi révnél azt a kékszemű lányt.
És persze nem jött, de ilyenek a kékszemű lányok.
Beültem inni és észre se vettem az árak színvonalát.
Hozták a számlát és azt hittem, rosszul látok.
A nyaralás messze száll, sok emlék visszajár.
Hányszor elmúlt már, de újra vár
A BALATONI NYÁR”

A nyaralás még nagyon nem szállt messze, sőt igazából csak most veszi kezdetét a valódi balatoni szezon, és mi abban a szerencsés helyzetben lehetünk, hogy bármikor a csodás udvari pályán hódolhatunk szerelmünknek (ha éppen nem jön a kékszemű lány). 

A pálya - amelyet a Continental CityGolf értő, hozzáértő és felelősségteljes csapatának kezébe adtak - igazi sokadvirágzását éli, az utóbbi évek legjobb minőségű fairway-ei várnak bennünket, kicserélt és kiváló minőségi greenside bunker homokkal, amelyekből kimenekülve igazán korrekt green-eken menthetjük a sandy par-jainkat.

Bárki, a nyarat a Balatonon tölti, bátran - és azonnal - látogasson ide, mert a hazai viszonyokat figyelembe véve gyakorlatilag “ingyen” golfozhat. Hétvégén 25 000 Ft a GreenFee, de hétköznap (ami ugye a Balatonon “nincs), mindössze 18 500 Ft (ráadásul 14:00 óráig ebből még 20% kedvezményt is kaphat az, akinek GOLFiGO kártyája van) ?

Nem elhanyagolható azon tapasztalatunk, miszerint a személyzet végtelenül kedves, türelmes és megértő, ha még valamifajta konyhaszerűség is üzemelne, tán még közép-európai ékköve is lehetne ez a gyöngyszem.

Magyarok! Járjatok a Balatonra (is) golfozni!


Fotó: caddie.hu

2022.07.02.

Hozzászólások