Magyar golfozó, 50 ezer követővel

Szokatlan "hazai" Instagram story


- Huszti György írása -

Számunkra, a magyar golfvalóságban edződött hazai labdabűvölők számára, kissé döbbenetes tényként hangzik, hogy akad olyan golfozó honfitársunk, akinek golfos Instagram oldala több mint 48 300 követővel bír. 

Mielőtt hirtelen felindulásból továbblépnénk ezen az adaton - a kevesebb Insta ismerettel rendelkező sporttársainknak - néhány adat a magyar sportolók Instagram követői létszámáról:
A legmagasabban jegyzett magyar golfozó hölgy:
Rózsa Csicsi alias hunprincess - 1 044 követő
A magyar profi férfi bajnok:
Lugosi Tamás alias lugositomi - 257 követő
A leginkább ismert magyar - világsztár - kézilabdázó hölgy:
Görbicz Anita alias gorbe13 - 22 600  követő
A Ferencváros labdarúgócsapatának legtöbb követővel rendelkező focistája:
Varga Roland alias varga_r - 25 500 követő
Talán ebben a kontextusban még érthetőbb, hogy mit is jelent pontosan nicolegolf 48 300 követője. 

De most a kis kitérő után, vissza a kályhához! Nikolett, alias NicoleGolf története igazi Hamupipőke story, honfitársunk mintegy négy éve kezdett el megismerkedni a sportággal, többnyire az óbudai Academy pályáján, a kezdetekben Makszin Áron majd később Lugosi Balázs értő és vigyázó tekintete előtt. Szinte a golffal történő megismerkedésével egyidőben indította el Instagram oldalát is nicolegolf “fedőnév” alatt. Tekintve, hogy szakmájára nézve online marketinges hölgyről beszélünk, nyilván nemcsak ösztönösen, de szakmailag is érezte-tudta, hogy mit “esznek a népek”. Insta oldala rendkívül hamar népszerű lett (köszönhetően leginkább jónéhány amerikai golfoldal megosztásának). 

A Cinderella story nagyjából két éve vette kezdetét, amikor is a népszerűségét látva egy portugál pálya - Bom Sucesso Resort - gondolt egy merészet és meghívta a magyar golfozó lányt, hogy játsszon a pályán - természetesen ingyen - és az oldalán népszerűsítse azt. Nikolett tehát elutazott Európa talán egyik legkeresettebb golfdesztinációjába és rögtön érezte, Ő valami ilyesmiben képzeli el a jövőjét. Most már több mint két éve él Portugáliában, ahol egy golfturizmussal foglalkozó cég online marketingjét vezeti. Időközben igazi golfőrültté vált, hetente 4-5 alkalommal játszik, heti egyszer pedig golfedző segíti a fejlődését (jelenleg 16-os hendikeppel bír).  

Luzitán életének kezdetén még “csak” a portugál FootJoy tartozott a szponzorai közé, azóta azonban már kizárólagos szerződése van egy ír golfruházati bolttal, a missdesignergolf oldallal, ahonnan havonta egyszer választhat különböző golfruhákat, általában Calvin Klein, illetve Green Lamb termékekre esik a választása. 
Nikolett számára rendkívül fontos a saját golf edukációja is, éppen ezért rendszeresen olvas - és oszt meg az oldalán - különböző golf témájú könyveket (tavaly 25 golftematikus könyvet olvasott el). 

A jövőjét mindenképpen a golf és az ehhez kapcsolódó online marketing területén képzeli el, ezért is hozta létre nagyjából egy hónapja a nicolegolf.com weboldalt, ahol a jövőben egy golfkiegészítőkkel foglalkozó webshopot és egy saját online golfturizmussal foglalkozó vállalkozást szeretne üzemeltetni, illetve golfversenyeket kíván szervezni Portugáliában (leginkább a brit és az amerikai piacok felé nyitva).
Insta oldala kapcsán, amely április 12-én ünnepli negyedik születésnapját, az a rövidtávú célja, hogy a jeles évfordulóra meghaladja az 50 ezres követői létszámot. 

Nikolett (nicolegolf) tehát egy ízig-vérig magyar hölgy, akit néhány éve “ kívül-belül” megfertőzött a golf, mondhatni már csak golfot lélegzik be, igazi szenvedélyévé vált ez a csodálatos zöldsport, biztosak vagyunk benne, hogy a következő években még jócskán hallunk felőle.

Boa Sorte Nicole!


Fotók: NicoleGolf Insta

2020.01.27.

Hozzászólások