Maccabi Golf - Magyarországon

Jól megfér az ötkarika és a hatágú csillag

- Huszti György írása -

A nyár derekán Magyarországon rendezik a Maccabi Európai Játékokat. A sporteseményre - amelyre Európa minden szegletéből érkeznek a zsidó származású sportolók - négyévente kerül sor. Az idei versengés rendezési jogát a svájci Bázelt megelőzve nyerte el a magyar főváros. A XV. EMG központja a Ludovika épület-komplexumban kapott helyet, amely akár jelképes döntésként is értelmezhető. A játékokat július 29 - augusztus 7. között rendezik meg.
Ezen belül a golf hivatalos programjára előreláthatóan július 31. és augusztus 2. között kerül sor a Máriavölgyi Pannónia golpályán. Ez egy háromnapos stroke versengés lesz, de jelenleg szervezés alatt áll egy esetleges bemelegítő scramble játék lehetősége is, amelyre 30-án kerülhetne sor. Mintegy 80-100 európai golfozó indulása várható, életkor kategóriánként és országonként 6-6 indulóval. Fehér Zsolt (WeissPro), is az indulók között lesz, aki elmondta, hogy a szervezők mintegy 20 sportágban közel háromezer sportolót és összességében nagyjából nyolcezer  résztvevőt mozgatnak meg a bő egy hét alatt. Számukra szállást, transzfert és kóser étkezést biztosítanak.

Ez a kis "mini-olimpia" 3 milliárd forint állami támogatással valósul meg, a Maccabi VAC Hungary szervezésében. A játékok természetesen nem csak a sportról szólnak, hanem legalább ennyire a közösség építéséről, hagyomány tiszteletről, és kultúra megőrzésről is.
A magyar indulóknak - és egyben minden résztvevőnek - nagyon jó és nemes versengést, eredményes hetet és felejthetetlen élményeket kívánunk.

 

A cikkben szereplő fotó forrása: WeissPro Insta

2019.03.12.

Hozzászólások