Ma még nevezhetsz

A Versenykiírás rövid magyarázata

- A Magyar Golf Szövetség tájékoztatása, illetve magyarázó kiegészítése -

Kék színnel szedve a caddie.hu magyarázó szövege (köszönjük Dietrich Tamás versenyszervező bizottsági elnök, készséges rendelkezésre állását és magyarázatát).

A Magyar Golf Szövetség 2019. május 31. és június 2. között rendezi a VIII. Magyar Match Play Bajnokságot, a hagyományokhoz hűen, az Old Lake Golf Clubban.  

Nevezni egészen KEDD 23:59 óráig lehet a Szövetség online felületén. Ugyanakkor a Szövetség már most szeretné felhívni minden kedves érdeklődő golfozó  figyelmét arra, hogy a tavalyihoz képest jelentős változások figyelhetők meg a versenykiírásban, melynek legfőbb oka, hogy még népszerűbbé tegye ezt a hazánkban kevésbé alkalmazott versenyformát.

Az egyik fő változtatás, hogy a Szövetség az elmúlt évhez képest sokkal több díjazott kategóriát vezetett be, és lehetőség nyílik bruttó és nettó kategóriákban is nevezni. Fontos még megjegyezni, hogy az első napon nem stroke play alapján kerülnek a versenyzők a nyolcas táblákra, hanem már az első fordulóban a hcp-sorrend szerint indul a játék, a versenykiírásban szereplő feltételek szerint.

A versenyen legfeljebb 80 fő vehet részt: bruttó kategóriában 32 felnőtt férfi, 16 felnőtt nő, 16 junior fiú és lány és 16 szenior férfi és nő golfozó. Aki a nettó versenyben kíván indulni, azt külön szükséges jeleznie. Fontos megjegyezni, hogy csak akkor indul nettó kategória, ha 72 főnél kevesebb golfozó jelentkezik a bruttóra, és legalább 8 fő jelentkezik a nettóra.

Amennyiben legalább 8 fő jelentkezik a senior, illetve  junior kategóriákba, az esetben számukra egy "külön matchplay verseny" lesz lebonyolítva.

Amennyiben valaki eleve a nettó kategóriára jelentkezett vagy lemarad a főtáblákról, akkor dönthet úgy, hogy Ő CSAK a nettó versengésben vesz részt, és így legfeljebb 60%-os hcp különbség figyelmbevételével játszhat a nettó versenyen (ez a bruttó versenytől egy teljesen független verseny (amennyiben minimum 8 fő nettó nevező összejön).

A bajnokság WAGR pontot adó verseny a felnőtt férfi és felnőtt női kategóriákban, ezért aki nem ezekbe a  kategóriákba tartozik, pl. szenior vagy junior, de mégis a felnőtt kategóriában kíván indulni, akkor ezekben a kategóriákban is kell neveznie.

A WAGR pontok miatt lehetősége van minden senior, illetve junior korú versenyzőnek, hogy a saját életkor kategóriája HELYETT a férfi/női kategóriában induljon. Amennyiben így dönt, akkor seniorok esetében az adott versenyző nem fog országos senior ranglistapontot kapni. Juniorok esetében így is kap országos junior ranglistapontot (ha pl. egy junior hetedik helyen végez, de van előtte három nem junior korú játékos, az esetben a negyedik helyért járó országos junior ranglistapontokat kapja a junior versenyző).
(Újabb kiegészítés a témában: Acél Andrea Szakmai Asszisztens tájékoztatása szerint a juniorok mégsem kaphatnak országos junior ranglista pontokat, amennyiben a felnőtt férfi vagy női kategóriában indulnak).
Figyelem!!!
Újabb fejlemény: a mai (szerdai) elnökségi döntés értelmében a juniorok mégiscsak kapnak junior ranglistapontokat, az esetben is, ha felnőtt kategóriába neveztek.

A VIII. Magyar Match Play Bajnokság versenykiírása


Címlapfotó: Yulia Stepanova Photography

2019.05.28.

Hozzászólások