Listát vezet a szomszéd fiú

Nem kevés magyar szál a történetben


- Huszti György írása -

Az osztrák Bernd Wiesberger átvette a vezetést a European Tour összetett listáján (Race to Dubai). A “sógor” a hétvégén a hetedik European Tour győzelmét zsebelhette be Rómában az Italian Open-en, egy Bogey-mentes 65-ös zárókörnek köszönhetően. Ez volt az osztrák versenyző idei harmadik tornagyőzelme, amellyel 1 165 pontot szerzett a 31 országon keresztül zajló és Dubai-ig tartó versenysorozatban. 

Természetesen ez egy újabb hatalmas lökés az osztrák golfsport számára. Nyugati szomszédainknál egyébként 103 ezren golfoznak, mindezt 165 pályán tehetik meg (mindkét szám növekvő tendenciát mutat az elmúlt öt évben). Érdekesség, hogy Wiesberger Rómában azt a Matthew Fitzpatrick-ot előzte meg (egy ütéssel) aki 2010-ben itt járt a Balaton Golf pályáján a European Young Masters-en, továbbá az osztrák játékos a tornagyőzelemmel a European Tour listáján éppen Jon Rahm-ot előzte be, aki ugyancsak a balatonpartiak vendége volt 2010-ben. 

Ha mindez nem lenne elég, Bernd Wiesberger maga is versenyzett hazánkban. Egészen pontosan Bükfürdőn 2001-ben a Nyílt Magyar Bajnokságon, amelyet Sárközi Richárd nyert meg, kilenc ütést verve (az akkor még csak 16 éves) Bernd Wiesberger-re, bár Ricsi sem volt öreg (27). Más idők jártak, ki tudja ha azoknak a fiúknak (Sárközi, Brúder, Szigeti) lett volna tőkeerős szponzoruk és megfelelő sportszakmai támogatásuk meddig juthattak volna el. 

De egyrészt ezt már sosem fogjuk megtudni, másrészt ez már (golf)történelem.
Mindenesetre hatalmas gratula nyugati szomszédaink golfsportjának!


Fotó: Golf.com

2019.10.14.

Hozzászólások