Leköszönt a MidAm Elnök

Köszönjük Csaba!


- Huszti György írása -

A Tesla Universal - VII. Nyílt MidAm Bajnokság első napját követően megtartotta Rendkívüli Közgyűlését a Magyar Mid-Amatőr Golf Egyesület, a Zala Springs Golf Resort klubházának tatján (a hajó alakot formáló épület) emeletén.

A hivatalos napirendi pontok megkezdése előtt, Zilahy Csaba Elnök Úr tájékoztatta a tagságot a jövő évi ciprusi Winter Cup rendezvényről, illetve hogy a MidAm Egyesület támogatni tervezi a részvételét annak a 15 játékosnak (12 férfi és 3 hölgy) - 20-50%-os térítéssel -, akik az idei MidAm Tour első 12, illetve 3 helyén végeznek. Több hozzászólással tarkított véleménycsere alakult a Winter Cup kapcsán, amelynek végén az Elnök Úr egy “közvélemény kutató” szavazást indított, ahol a tagság elsöprő többséggel NEM támogatta a Winter Cup jelenlegi formáját. Ezt követően az újabb közvélemény kutató kérdésre, mi szerint kik tervezik az indulást a Winter Cup-on, két játékos jelentkezett, így Zilahy Elnök Úr okafogyottá nyilvánította a további véleménynyilvánítást a ciprusi verseny kapcsán.

Első hivatalos napirendi pontként: 6 új MidAm játékos kérte a felvételét az Egyesületbe, Ők mindannyian felvételt nyertek, így jelenleg kettő híján 100 fő a MidAm Egyesület tagsága.

Második napirendi pontként, tájékoztatták a tagságot, miszerint 2020. március 23-án lejár az Elnökség, illetve a Számvizsgáló Bizottság mandátuma (Ők 5 évvel ezelőtt lettek megválasztva) Az Elnökség 6 tagú, és saját maguk közül választják meg az Elnököt és a Főtitkárt. Jövőre tehát új választásra lesz szükség ezeken a területeken.

Az első két napirendi pontot követően “robbant az időzített bomba”, bár a bennfentesek már korábban is “tudni vélték”, hogy Zilahy Csaba Elnök Úr jövő márciust követően nem kívánja tovább gyakorolni a MidAm elnöki munkát és pozíciót. Tehát, 2020-tól új elnöke lesz a MidAm korosztálynak. (Kérdésre válaszolva a márciusban leköszönő elnök Kramer Andrást személyét javasolta megfontolásra, a majdani szavazáson).

Nagyon köszönjük azt az áldozatos munkát amellyel Zilahy Csaba a nulláról idáig vezette a középkorú magyar golfozók hajóját!
Neki személy szerint jó szelet kívánunk a továbbiakban is!

 

A versenyen egyébként jóval kevesebb “bomba” robbant. A fenyegető sötét fellegek ellenére egy rövid kis áztató eső érkezett csupán a délutáni műszak (délelőtti és délutáni indulással zajlott a verseny) nyakába. A reggeli viharos erejű (20-22 km/h) szél viszont délre már teljes mértékben mérséklődött. 

A nemzetközi mezőnyt az az osztrák Franz Prem vezeti (75), aki tavaly ugyanitt csak playoff-ot követően maradt alul honfitársával (Oliver Tree-vel) szemben, aki szintén itt van a mezőnyben, de az első napot után “elszállni” látszik (84). Második helyen, a lehető legszorosabban (egy ütésnyire) a nyakában, az erdélyi származású Dr. Jos Gal (76), aki már kedd óta a helyszínen készül, és bár “csak” a nemzetközi mezőny tagja, de azért a magyar színeket hordozza a szíve alatt. A dobogó harmadik fokán azonban két magyar EGA kártyás golfozó osztozik (77-77), a Pannonia GCC elnöke Briglovics Gábor, illetve a szegediek üdvöskéje Csíkos Attila. Mindketten hendikepjük alatt teljesítettek, különösen Csíkos Attila javított hatalmasat (1,4 hcp javulás).  A mezőny tehát meglehetősen kiegyensúlyozott, hiszen 78-at is további három játékos ért el (két külföldi mellett, dr. Horváth Péter is, akinek leginkább majd a tíz nap múlva esedékes Senior Bajnokságon kell vitézkednie).

A női mezőnyben eddig minden a hendikepeknek megfelelően alakul. A legjobban a horvát Nina Banovic abszolválta az első napot (82), Őt a tavalyi Senior Év Játékosa Turkovics Ilona követi (85), míg a dobogó harmadik fokán a tavalyelőtti Magyar MidAm Bajnok Kecskés Kornélia (87) található az első kör lejátszását követően.

Holnap a két műszak (délelőtt és délután) megfordul így próbálják a rendezők “kiegyenlíteni” a körülményeket, hasonló késő-őszi / kora-téli időjárásra számíthatunk mint ma, némi esővel fűszerezve.

Mindenkinek jó játékot kívánunk a hátralévő (kinek egy, kinek két) nap(ok)ra!


Fotó: Pánger Timi

2019.09.06.

Hozzászólások