Lánykérés karantén idején

A jövő a szemünk előtt épül


- Huszti György írása -

Szerencsére nem csak negatív golfhírek - pályabezárások, korlátozások - jönnek át a karantén okozta vaskos szűrön. A mai napon érkezett ugyanis egy igazán örömteli, előremutató hír is, mégpedig hogy két magyar golfpro lényegesen szorosabbá fűzte élete közös fonalát. 

Hahn Roland - a juniorok szövetségi kapitánya - hat év után megkérte kedvese Briglovics Boróka kezét. A fiatalok közel három éve élnek együtt, túl vannak tehát a valódi megismerés jónéhány próbáján. Roland azt tervezte, hogy az idei hatodik évfordulójukon egy igazán romantikus környezetben - Nápolyban - kéri meg szívszerelmét, hogy hátralévő - nem csekély számú - éveiket együtt éljék át, de a világban jelenleg uralkodó ócska helyzet közbeszólt, így az utazást elfújta a szél. 
Boróka magában valahol legbelül ezt egy kicsit csalódottan vette tudomásul, mert titkon számított arra az eshetőségre, hogy most jön el az IDŐ, talán még valami olyasmi is elhangzott a belső monológban: - hogy na már megint nem ?

De aztán Roland a házikaranténban is talált romantikus megoldást, és meglepetésszerűen, John Legend: “All of me” című fülbemászó dallamára kérte meg Boróka kezét, otthon a közös nappaliban. Úgy sejtjük, talán már a közös zene is megvan - a jövő évre tervezett - esküvői ceremóniára. Ahol minden bizonnyal a két golfos Örömapa - Briglovics Gábor a Pannonia elnöke, illetve Hahn Árpád profi golfoktató - is boldogan ropja majd.

Később persze Macesszal a “közös gyermekkel” is készült fotó

A fiatal pár természetesen rendkívüli bizakodással és jókedvvel tekint a - mostantól még közösebb - jövőbe. Örömteli ilyen hírekről hallani, és talán megmutatja, hogy az emberiség hogyan lépett át a múltban is a ráleselkedő veszélyeken: a mamutokon, a háborúkon, a világjárványokon, a bezártságon, a pesszimizmuson. 

Köszönjük az "útmutatást" Boróka és Roland, Ti vagytok a jövő, Gratulálunk és sok boldogságot Nektek!


Címlapfotó: Yulia Stepanova Photography

2020.03.21.

Hozzászólások