Külföldi versenyeredmény rögzítés

A játékos felelőssége


- Az MGSZ Közleménye -

A JÁTÉKOS FELELŐSSÉGE, HA ELMULASZTJÁK A KÜLFÖLDI VERSENYEREDMÉNYÉT RÖGZÍTENI A GOLFiGOBAN

Az alábbiakban Horváth Róbert, a Hendikep & Course Rating Bizottság elnökének levelét tesszük közzé, mely a nemzetközi versenyeredmények, GOLFiGO-ban történő vezetésére, annak elmaradása esetén a golfozó felelősségére, az alkalmazandó szankciókra hívja fel a figyelmet. A Magyar Golf Szövetség kéri a versenyzőket a WHS Hendikep Szabályzat, játékosokra vonatkozó rendelkezéseinek betartására:

„Az MGSZ illetékességi területén kívül (külföldön) lejátszott kör, körök eredményét a lehető leghamarabb le kell adni a játékos anyaklubjánál, online lehetőség esetén a lejátszott utolsó kör napján, annak hiányában a hazaérkezés utáni munkanapon. Kötelezően leadandó adatok általános adatok: verseny megnevezése, helye (pálya, ország), játékforma. Továbbá körönként: dátum, CR, SR, elütő, PAR, SI, score, PCC.”

 

Kedves Játékosok!


Nagy öröm látni, hogy nagyon sokatoknak sikerült a külföldi versenyeken indulni.
Ez viszont kötelezettségekkel is jár! A valós hendikep nyilvántartáshoz kötelező a külföldi eredmények megfelelő leadása.

Sajnos, többeteknél találtunk hiányosságokat: teljes verseny, vagy csak egy-egy versenynap hiányzik, vagy csak késve adjátok le az eredményeket. Kiemelten a Marisa Sgaravatti Trophy, Senior Christmas Cup, I. Belek Open, természetes csak az egyéni versenynapok számítanak.

Ezért kérünk minden játékost, hogy ellenőrizze a GOLFiGO-ban (saját fiók) a hendikep történetét, hogy 2021. január 1-je óta minden külföldi verseny, minden napja rögzítésre került-e! Amennyiben hiányzik versenykör, azt haladéktalanul pótoljátok, semmit nem lehet kihagyni, amit egyéni hcp módosítóként rendeztek!

Azon játékosok, akik esetleg külföldi klubban is vezetik a hendikepjüket, azoknak ezt be kell jelenteniük az MGSZ HCP/CR Bizottságának. Rájuk további szabályok is vonatkoznak.

Ami még nagyon fontos: a játékos felel a hendikepjéért, a külföldi eredmények leadásáért is. Ebbe beletartozik, hogy ellenőrizze, az anyaklubja rögzítette-e az eredményeket. Nem lehet kifogás, hogy „leadtam, csak a klub nem vitte fel”. Reméljük mindenki eleget tesz kötelezettségének, és nem lesz szükség a továbbiakban figyelmeztetésre, vagy esetleg szankciókra. Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a HCP/CR Bizottság minden játékos hendikep történetét látja, így azt is, hogy mit nem töltöttetek fel.

A játékos a lezárt versenyből is kizárható, ha előnyt szerzett a korábbi eredmények nem rögzítése miatt. Ennél súlyosabb szankció, a játékos hendikepjének a befagyasztása (felfüggesztése) meghatározott időre, ami egyben a versenyeken való indulást is kizárja.

Bárminemű kérdés esetén keressetek bátran.
További sikeres versenyzést!

Sporttársi üdvözlettel:

Horváth Róbert
az MGSZ HCP/CR Bizottságának elnöke

 

2022.04.14.

Hozzászólások