Krämer a MidAm Bajnok

András elképesztő Playoff-ban győzött


- Huszti György írása -

Krimibe illő izgalmakat hozott a véghajrá is a VII. Nyílt Magyar Midam Bajnokságon a Tesla Universal támogatásával. A férfi mezőnyben mind a nemzetközi, mind a hazai mezőnyben rájátszás döntött a Bajnok személyéről. A Szervező Bizottság rendkívül jó szakmai érzékkel úgy döntött, hogy nem külön-külön playoff-ot csinál, hanem egyszerre, egy négyes flight-ban engedi ki, az osztrák Franz Prem-et, a német (csak hivatalosan nem magyar) Dr. Gal Zsombor Jos-t, illetve a magyar rájátszókat, Krämer Andrást és Koller Györgyöt. 

A négyes szakasz (Par4) lett kijelölve a rájátszás lebonyolítására, amelyre mintegy 60-80 néző, szurkoló jelenlétében került sor. Mind a négy játékos szépen eltalálta a fairway-t az enyhe szembeszélben. Az approach ütések közül, leghátrébb Koller Gyuri, mintegy 110 méterről szépen landolt a green bal szélén. Középső, green eleji pin pozíció várta a játékosokat, ezt Krämer Andris meg is lovagolta és mintegy 80-ról oda is varázsolta 40-50 centiméterre a rúd mellé, így biztos Birdie-t ígért a helyzet számára. Franz Prem kissé balra hibázta a green-t kevés híján homok, nagy helyzeti előny Gal Zsombi előtt (akinek kislánya volt a caddie-je a playoff-ra). Zsombi a jobbnál is jobbat akart ütni, rövid lett, homokbunker. Kissé szorongatott helyzetből éppen csak kimenekült a bunkerből a fringe-re. Franz kihasználta a kínálkozó lehetőséget és gyönyörű chip-et helyezett el közvetlenül a zászló mellé. Zsombi rögtön jelezte, hogy megadja, de felhívták a figyelmét, hogy a playoff is StrokePlay, így erről ezúttal szó sem lehetett. Franz így beütötte a TapIn Par-t, Zsombi biztató chip-je nem ment be, így az osztrák Franz Prem nyerte a rájátszást a nemzetközi trófeáért. Nagy elégtétel ez számára, azok után, hogy tavaly ugyanitt elvesztette a playoff-ot honfitársával, Oliver Tree-vel szemben. 

Így már csak a magyarok maradtak versenyben. Jelesül Koller Gyuri, aki 6-7 méterről az életben maradásért puttolt. Elképesztő visszafogott csendben,  - vágni lehetett a feszültséget - és hallani lehetett a “csattanást” a csendben, amikor az ütő a labdát érintette a 80 néző szemei előtt. És a labda 6-7 méterről gurult és gurult, majd bepottyant,  Birdie(!). Krämer Andris gratulált elsőként, de még hátra volt számára egy félméteres Birdie putt “nyomás alatt”, ezzel nem volt gond. 

A nemzetközi játékosok befejezték, de a két magyar és a nézők folytatták az ötös szakaszon (Par3). Mintegy 150 métert kellett ütni (140 méter carry). Gyuri kezdett és lefat-elte az ütést, nagyjából egy-két méter hiányzott, de csobbant a víz, elsüllyedt a labda, és vele alighanem Gyuri bajnoki álmai is. András szép magas ívben ütötte át a tavat, kicsit sok is lett átgurult a keresztirányú green-en, de a fringe megfogta 10-20 centire a green szélétől. Gyuri droppolt, 60-ról kicsit röviden ütve labdája nagyjából 9 méterre a zászló előtt, alatt állt meg. Így András kezdte a putt-ot mintegy 10-ről és fentről. Meglehetősen hosszú is lett, a zászló mögött 3-4 méterre állt csak meg, ez egy utolsó remény volt Gyurinak, ha beüti kilencről, nyomást gyakorolhat Krämer Andrisra. Jó putt volt, de elgurult a lyuk mellett 10 centivel és 20-al mögötte állt meg. Ha András kettőből beüti, akkor Ő a Magyar MidAm Bajnok. Ő azonban leakarta zárni az izgalmakat és egyből beputt-olta négyről (Par). Fantasztikus playoff volt méltó az idei MidAm Bajnokság színvonalához.

Lezárásként mindenképpen meg kell említeni, hogy a Révész Tamás vezette szervezői csapat, kiegészülve a Sonja Gschwendtner vezette zalai csapattal, a gyakorlónaptól kezdve a vasárnap legvégéig kitűnő, és utánozhatatlan munkát tett bele a közösbe. Míg Jakobi Andris vezető bíró és csapata (Buna Edvin és Cservák László) példaértékű bírói munkát tett le az asztalra. 

Egy biztos, az idei részvevők szinte kivétel nélkül itt lesznek jövőre is, ennél nagyobb elismerés aligha szükséges.
Gratulálunk a győzteseknek, a résztvevőknek, a szervezőknek, a segítőknek!
Jövőre Veletek ugyanitt!!


Fotó: MidAm Golf

2019.09.08.

Hozzászólások

Tesla Universal VII. MidAm Open - Zala Springs

2019.09.06-08.