Közepes eredmények a nyitónapon

Még melegszenek a motorok


- Huszti György írása -

Megilletődve vette kezdetét az LIX. Magyar Amatőr Bajnokság.
Gyakorlatilag senkinek sem sikerült kiugró eredményt produkálnia az első napon. Az időjárásra nem igazán lehetett panasz, a pálya korrekt állapotban volt, talán a greensebességet lehetne még gyorsítani (akár jelentősen is). A “homok”csapdák itt olyanok, amilyenek, ezzel nincs mit tenni. De, semmiképpen sem Kisoroszi a hibás abban, hogy a magyar élpályák nem látnak üzletet a Magyar Bajnokság lebonyolításában, ezért ez a Bajnokság, olyan mint sok minden más, kicsit sárga, kicsit savanyú, de a MIÉNK.

A férfi mezőnyt a papírformának megfelelően 2016-os Bajnokunk, Rózsa Dávid vezeti (+4) biztosak vagyunk benne, hogy ez az eredmény még javulni fog. A megosztott második helyen két Senior játékos osztozik. Baldauf László és Dr. Takács János (egyaránt +5), úgy látszik, a Senior versenyzők a Monarchia Kupa óta őrzik remek formájukat.

A női mezőnyt, szintén a papírformának megfelelően a triplázásra készülő Vadkerti Adél Bajnoknőnk vezeti (+6) gondoljuk, hogy ezzel a score-al Ő sem elégedett. Sajnos jelenleg a dobogó alsó fokaihoz kétszámjegyű eredmény is elég. Kiss Polett Karolina (+10), illetve Földházi-Nagy Zsófia (+14), aki az utolsó pillanatban maradt ki a Szlovén Junior Open-re utazó junior keretből.

Holnap új nap virrad és remélhetőleg az élmezőny (na meg az üldözők is) kicsit jobban odateszik magukat! Mindenkinek további sok sikert és elszántságot!

Eredmények itt


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2019.06.28.

Hozzászólások