Kötél Bence szenzációs kezdése (-5)

A bivalyerős Osztrák Openen


- Huszti György írása -

Július 30. és augusztus 2. között kerül megrendezésre az Osztrák Nyílt Amatőr Bajnokság, a felső-ausztriai Linz Golf Club - St. Florianban. A pálya a prémium minőségű golfpályák, a Leading Golf Courses Szövetség tagja (akárcsak a hazai Zala Springs Golf Resort). Par72-es szakaszainak hossza fehér (hátsó) elütőről (innen játszanak a hétvégén a férfiak) 6 096 méter, míg a hölgyek számára (a hétvégén a kékről) a leküzdendő távolság, körönként 5 386 méter lesz. 

A második versenynapot követően, csak a legjobb 90 férfi folytathatja (első cut), majd a harmadik nap után újabb cut következik (legjobb 57 férfi és 21 hölgy). Maximum 156 nevezőt fogadtak a szervezők (teltházzal fut a Bajnokság). A mezőny 12 ország játékosaiból tevődik össze, az első 121(!) játékos pluszos hendikeppel rendelkezik. A papiron legerősebb nevező a schönborni Emma Spitz (+5,5).

A négy magyar induló mai (első napi) eredményei és helyezései
  T2. Kötél Bence 67 (egy ütés hátrányban a Leader mögött)
T43. Bertényi Bence 74
T61. Csányi Olivér 76
Horváth Ákos 0,4-es hcp-vel csak a délutáni indulók közé (13:10) fért be, eredményéről később számolunk be olvasóinknak.

A caddie.hu rovatvezetője, Király Levente a helyszínen tartózkodik, mi több, mivel a pályára a COVID helyzet miatt senkit sem engednek ki a caddie-ken kívül, így Levente a mai napon Bence caddie-évé avanzsált.
Fogadjátok tehát első kézből rövid beszámolóját:

Király Levente, a caddie.hu rovatvezetője 

“Igen, ma valóban én voltam a CADDIE, ennyi kellett a jó score-hoz (nevet). Tréfát félretéve Bence nagyon-nagyon jól játszott ma, nyilván ez a mínusz ötös score-jából is látszik. A pálya nem extrém hosszú, a nehézséget inkább a több slope-os green-ek okozzák, így a hosszúság ellenére mégiscsak meghatározóak a drive-ok, mert nagyon nem mindegy, hogy milyen pozícióból lehet támadni a green-eket, és ott hova lehet “feltenni” a labdát. Bence ma nagyon jó volt a Drive mutatók terén, talán ha egy rosszabbra sikerült kezdőütésére emlékszem a mai napról.
Délelőtt egyébként ideális golfidő volt, nagyon barátságos, puhán labdát fogadó green-ekkel (talán ezért is - na meg a mezőny erőssége miatt is - születhetett ma ilyen sok jó eredmény). Bence a hátsó kilencen kezdett, ez egyértelműen a nehezebb fele a pályának, ez a score-okon is tettenérhető. A 14-esen csúszott be az egyetlen Bogey (a hat Birdie mellett), amelyet egy három putt okozott, egy erősen lefelé menő gurítás lett "túlhúzva" és sajnos visszafelé még további kettőre volt szükség. Ugyanakkor rögtön a következő (15-ös) szakaszon egy extra chip-in Birdie esett be, ez nagyon fontos volt a megfelelő önbizalomszint megtartása miatt. Egyébként is úgy érzem a pálya fekszik Kötél Bence játékstílusának, itt egyértelműen az lehet a kérdés, hogy a négy versenynapon keresztül hogyan tudja a stáb fenntartani a megfelelő önbizalmi szintet a fiatal játékos esetében.”


Fotó: Szabó Péter, illetve Bertényi Balázs

2020.07.30.

Hozzászólások