Kötél Balázs 2020-as összegzése

Bence idei éve, gyors számokban kifejezve


- Kötél Balázs számvetése -


Kis összegzés a 2020-as „furcsa” szezonról.

Első körben köszönet illet pár embert abban, hogy Bence ilyen szezont tudott produkálni! Bertényi Balázs fanatizmusa, tudása, belerakott munkája nélkül messze nem tartanánk itt! Martin Cummins szakmai tudása már több mint 6 éve segíti Bencét . A jó alapok nélkülözhetetlenek a mai golfban. Idén sajnos csak év elején volt lehetőség két alkalommal egy hétig együtt lenni, de reméljük hamarosan ismét sikerül személyesen is közösen edzeni. Mindenképp köszönet illeti az Udvari pálya mindenkori vezetését, hogy lehetőséget biztosítanak a nyugodt munkához, egy igazán technikás pályán. És Király Levente golfőrülete is mindig jelen volt a csapatban.  Valamint az állandó játszópajtik   Bertényi Bence és Horváth Ákos, akikkel megszámlálhatatlan kört játszottak együtt!

Mindezek kellettek ahhoz, hogy egy vírustól nehezített (vagy könnyített) igen kiugró szezont tudhatunk magunk mögött 2020-ban. Pár adat amik önmagukért beszélnek.

43 több napos versenykört játszott átlagban 6 230m hosszú pályákon, amiken 71.8 átlagot sikerült teljesíteni! A legjobb handicap +3,1 volt. Nyílt bajnokságokon elért eredmények is nagyszerűek voltak. Első helyet sikerült szerezni a Szlovák Junior Open U18-ban , a Szlovén Openen a Magyar Nyílt bajnokságon, a Magyar Junior Openen. Második lett a Szlovák Openen.

A legjobb eredmény egy 65-ös volt, de volt 5 esetben 67 is. Igazán elrontott verseny csak a Szlovén junior bajnokság volt. És sajnos a hazai versenyeken sem jött mindig a legjobb teljesítmény. De amire igazán büszkék vagyunk és messze nem számított rá senki az az, hogy a Cseh a Szlovák és a Szlovén felnőtt bajnokságokon voltak olyan körök, amik után az első helyen állt Bence. A nagyon erős Osztrák bajnokságon „csak” a második hely jött össze.

Magyar különítmény az Arborétum pályáján, a Szlovén Junior Nyílt Bajnokságon (Bertényi, Horváth, Jaczkovics, Kötél)

Ezek mind olyan eredmények miket a következő pár évben bármikor elfogadnánk! A WAGR-on is lépeget felfelé, ha nem variálták volna át a pontozást már  bőven az 1 300-on belül lene. De ez majd a 2021-es év feladata lesz!

Reméljük a világ minél előbb visszatér a normális kerékvágásba! Mindenkinek jó felkészülést a következő évre! ?


Fotó: Tátrai Béla, illetve caddie.hu

2020.10.12.

Hozzászólások