Koronás “áldozatok”

Brooks Koepka is visszalép, a CADDIE-je fertőzött


Brooks Koepka és CADDIE-je Ricky Elliott a múltheti versenyen

- Huszti György írása -


Tovább szedi “áldozatait” a koronavírus az újraindított PGA Touron. Azok után, hogy a múlthéten Nick Watney a második versenynap előtt lépett vissza az RBC Heritage küzdelmeitől a pozitív tesztje következtében, most kedden Cameron Champ is hasonló sorsra jutott a 7,2 millió dollár összdíjazású Travelers Championship verseny előtt. Az 1952 óta megrendezésre kerülő connecticuti verseny csütörtökön veszi kezdetét a Par70-es, 6 258 méter hosszú River Highlands szakaszain. 

Az első versenynap előtt bombaként robbant a hír, miszerint a korábbi világelső (jelenleg 4.) Brooks Koepka is visszalép, mivel CADDIE-je Ricky Elliott pozitív koronavírus tesztet produkált szerdán (hétfőn az érkezéskor még negatív volt a tesztje). Koepka az elmúlt három hétben (mióta a PGA Tourt újraindították) mindent Tőle telhető óvintézkedést megtett, hiszen ki sem mozdult csapatával (amelynek tagja saját privát séfje is) a bérelt házaiból, csak és kizárólag a golfpályákra ment el a lezárt objektumokból, de ennek ellenére segítőjét utolérte a kór. 

“Minden versenyről távol fogok maradni amíg szükséges, mert azt gondolom ez a helyes. Nem akarom kockáztatni mások életét. Véleményem szerint a Tour csak úgy folytatódhat, ha mindannyian mindent megteszünk a megelőzés érdekében” nyilatkozta Brooks Koepka.

Egy nagy csillaggal tehát kevesebbet fogunk látni a hétvégén a TV képernyői előtt, ugyanakkor még így is szép számban találkozhatunk kedvenc sztárjainkkal, elég például a csütörtökön magyar idő szerint 13:35 perckor rajtoló: Rory McIlroy, Phil Mickelson, Bryson Dechambeau trióra gondolni.

Mindenkinek jó szórakozást a hétvégére! Az Amerikában “tomboló” koronavírus járványnak pedig mielőbbi elhalást kívánunk!


Fotó: Golf.com

2020.06.25.

Hozzászólások