Kolosszális sportdiplomáciai siker

Rangos európai verseny hazánkban

- Huszti György írása -

Batta Krisztina a Senior Ladies Válogatott szövetségi kapitánya tájékoztatta honlapunkat, miszerint az ELSGA (Európai Senior Hölgyek Golf Szövetsége) lengyelországi Közgyűlésén, Magyarországnak ítélték a XXXIV. Marisa Sgaravatti Trophy megrendezését. Az öt év múlva sorra kerülő európai golfesemény megrendezése mellé korábban teljes mellszélességgel felsorakozott a Magyar Golf Szövetség, illetve a Magyar Senior Golfozók Társasága is. 

Ez egy Európára szóló siker, és biztosak vagyunk benne, hogy fel tudunk nőni a feladathoz. A magyar pályázatban a Zala Springs Golf Resort lett megadva az esemény helyszíneként, ez tehát egy újabb elismerés a Robert Trent Jones Junior által tervezett pályának, illetve Damian MacPherson sportigazgató munkájának egyaránt. (Legfeljebb továbbra is azt sajnálhatjuk, hogy "élpályáinknak" sajnos üzletileg nem éri meg a kiemelt magyar golfesemények megrendezése, erre véleményünk szerint - lehetőleg gyorsan - megoldást kellene találnia az illetékeseknek).

Ugyanakkor a Senior Válogatottat érintő kevésbé jó hírről is be kell sajnos számolnunk. Tegnap hivatalosan is le kellett mondani az idei csapat Európa Bajnokságon történő részvételt. A lemondás oka, hogy nem sikerült legalább 5 olyan Senior Hölgyet “találni” akiknek a hendikepje 12 alatti, és vállalták volna a szereplést a rendkívül kemény (hat nap strokeplay) megmérettetésen. 
Jó hír azonban, hogy a jövő évre nézve “meglenni látszik” a csapat, részben bizonyos játékosok részéről a tapasztalt korba történő beleerősödés révén, részben a hazánktól korábban elszakadt, de magyar állampolgárságú játékosok “hazacsábítása” révén.

Fotó: caddie.hu

2019.07.09.

Hozzászólások